Sport

La 94 de ani, atleta Elena Pagu se pregătește pentru Mondialul de atletism din 2021!

Publicat: 19 mai 2020

Elena Pagu, multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș pentru seniori, nu renunță la sportul care i-a adus atâtea satisfacții în ultimii 37 de ani. Acum, la 94 de ani, se pregătește pentru Mondialul de atletism din 2021!

Elena Pagu nu se dezminte nici la cei 94 de ani pe care îi va împlini peste două luni. Sportiva este multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș pentru seniori și la viteză la 60 și 100 m și a pierdut numărul medaliilor câștigate în ultimii 37 de ani, atunci când s-a apucat de sportul de performanță.

„Eu nu am mizat pe trofee și pe medalii, dar dacă sunt acolo și îmi reprezint țara, atunci vreau să fiu prima! La aproape 94 de ani mă simt ca întotdeauna, gata de un antrenament”, a spus Elena Pagu, multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș la seniori.

De 12 ani, campioana are un manager care merge cu ea în toată lumea, acolo unde concurează. Pentru că anul acesta nu știe daca va mai participa la vreun concurs din cauza pandemiei de coronavirus, Elena și-a făcut plauri pentru 2021. Nu va rata Campionatul Mondial de Marș din Portugalia!

„La toate concursurile vreau să merg, inclusiv la Campionatul Mondial din Portugalia de anul viitor!”, a mai spus Elena Pagu.

Nici coronavirusul n-a oprit-o! Elena Pagu s-a antrenat zilnic

Sportiva povestește cum pandemia de coronavirus nu a împiedicat-o să își urmeze programul pe care îl are de ani de zile! S-a antrenat o dată la două zile, uneori chiar zilnic.

„Mi-am făcut o declarație scrisă și am continuat să fac marș o zi da și una nu. Au fost și zile în care am făcut în fiecare zi. Oamenii, vecinii din porțiunea asta a orașului mă știu, mă aplaudă, mă opresc, mă întreabă tot felul de lucruri”, ne-a mai spus multipla campioană.

Secretul din spatele longevității Elenei Pagu. Fără pastile, doar cu un pahar de vin,
Elena Pagu a fost de acord să ne dezvăluie și secretul sănătății și al longevității sale! Nu a mai luat un medicament de 20 de ani, iar în fiecare seară bea câte o jumătate de pahar de vin.

„Eu nu iau medicamente, s-a mai întâmplat câte o scrânteală, să îmi rup o tibie sau să fac o hernie de disc. Nu iau eu medicamente! Mai beau câte o jumătate de pahar de vin. O tărie. Pot să beau vin, un pic, jumătate de pahar, după masa de seară”, s-a destăinuit Elena Pagu, multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș la seniori.
Adauga un comentariu