Actualitate

Topul celor mai slabe scoli si licee din Iasi. Unele dintre ele risca sa dispara

Publicat: 25 ian. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Topul celor mai slabe scoli si licee din Iasi. Unele dintre ele risca sa dispara
1

@ Incepand cu anul scolar viitor, o serie de scoli si licee din judetul Iasi ar putea intra intr-un amplu proces de restructurare @ Majoritatea provin din mediul rural, dar sunt si cazuri in municipiul Iasi @ Motivul tine de rezultatele extrem de proaste obtinute la ultimele sesiuni ale examenelor nationale

Intr-un raport extrem de complet si realist cu privire la elemente ce tin de reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Iasi, prezentat saptamana trecuta de prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), au fost scoase la iveala si o serie de probleme grave. Astfel, avand in vedere rezultatele obtinute de elevi si de liceeni la ultimele simulari ale examenelelor nationale, a fost intocmit si un top al scolilor gimnaziale si liceelor tehnologice cu rezultate foarte proaste.

Citeste si: Topul national al celor mai bune licee din Romania! Iata ce pozitii ocupa cele din Iasi

„Rezultate modeste, ca procent de promovabilitate la simularea Evaluarii Nationale (EN), s-au inregistrat la: scolile gimnaziale din localitatile Glodenii Gandului si Butea unde doar 12.50 la suta dintre participanti au luat note peste cinci, Liceul Tehnologic Gropnita cu 12.20, Scoala Gimnaziala Radeni – 11.54, Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii Gheorghe Marzescu din municipiul Iasi – 11.43, Scoala Gimnaziala Zmeu – 10.71, Liceul Tehnologic Coarnele Caprei – 10.64, Liceul Tehnologic Nicolae Balauta Scheia – 9.68, Scoala Gimnaziala Popricani – 9.38, Scoala Gimnaziala Ion Haulica Ipatele – 9.09, Scoala Gimnaziala Carmen Sylva din municipiul Iasi – 8.33, Scoala Gimnaziala Madirjac – 8.33, Liceul Tehnologic Dumitru Popa Mogosesti – 7.50, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Tibana – 5.88. Urmeaza scolile gimnaziale: Dimitrie Anghel Cornesti – 4.76, Rediu cu 4.17, Mironeasa – 3.70, Slobozia Deal cu doar 2.63 si, in final, Ion Neculce din municipiul Iasi si cea din Crucea, cu zero promovati”, se prezinta in datele oferite de ISJ.

Citeste si: Topul celor mai bune si cautate scoli iesene – GALERIE FOTO

In acest context, conducerea Inspectoratului Scolar promite masuri. „Aici sunt probleme… Ma surprinde rezultatul de la Carmen Sylva, unde sunt profesori foarte buni si nu as vrea sa o comasez, dar si ceea ce se intampla la Ion Neculce si la proaspat infiintatul Colegiu Tehnic de Electronica si Telecomunicatii Gheorghe Marzescu. Oricum, asta chiar daca am avut discutii cu multi dintre primarii din judet, eu sunt adepta ca in mediul rural sa existe doar scoli profesionale”, a mentionat prof. dr. Gavrila. Mai departe, in coada clasamentului (cu promovabilitate de 0 la suta la ultima simulare a Bacalaureatului) se afla licee tehnologice din localitatile: Pascani, Lespezi, Cotnari, Cozmesti, Fantanele, Stolniceni-Prajescu, Scheia, Tatarusi, Tibanesti. Conform celor spuse tot de sefa ISJ, toate aceste unitati educationale din judet sunt in lichidare si, cel mai probabil, in anii urmatori se vor transforma in simple scoli profesionale.

Citeste si: Topul celor mai slabe scoli si licee din judetul Iasi

Adauga un comentariu