Local

Locuitorii din Păcurari sunt exasperați după ce asfaltul de-abia turnat a fost iarăși stricat. ”Ne-am săturat de praf și mizerie!”

Publicat: 27 mai 2022
tractor pe o strada si muncitori
Locuitorii din zona capăt Păcurari nu mai suportă șantierele

Locuitorii din Păcurari, care locuiesc în zona străzii Varianta Rediu, sunt disperați de lucrările nesfârșite la carosabil. După ce au fost timp de două luni obligați să suporte reparațiile din zonă, când în sfârșit s-a asfaltat strada, cei de la ApaVital au săpat din nou șanțuri

După două luni de lucrări pe strada Varianta Rediu, locuitorii din zona capăt Păcurari s-au bucurat de asfaltul nou doar o săptămână. Locatarii imobilelor din zonă sunt disperați din pricina disconfortului creat de lucrări, aceștia considerând că tot ce se întâmplă acum este de “râsul curcilor” deoarece strada proaspăt asfaltată va rămâne cu adevărate șanse în urma lucrărilor de la ApaVital.

Locuitorii din Păcurari au ajuns la limita răbdării

Strada Varianta Rediu este folosită intens de persoanele care locuiesc la blocurile din zonă, dar și de cei care merg la supermarketul din zonă. După ce ani de zile strada a fost plină de gropi, s-a început o lucrare de modernizare și asfaltare a întregii străzi.

Locatarii din zonă au “înghițit” praful, mizeria și disconfortul general care a durat două luni, cu gândul că vor avea o stradă cu asfalt și fără gropi. Când au crezut că au în sfârșit o stradă normală, s-au trezit că la fix o săptămână de la finalizarea șantierului, angajații ApaVital sapă șanțuri pe lățimea străzii.

„Au lucrat două luni, am înțeles mizeria, zgomotul, gropile, dar acum o săptămână au asfaltat. Era asfaltul «ca în palmă», azi s-au apucat să sape șanțuri, nu mai ai cum să treci pe strada aia. Nu puteau face totul înainte să asfalteze? Bani aruncați aiurea”, a declarat Bogdan Barbu, locatar din zonă.

Lucrări făcute parcă de „Dorel“

Deși pare că este o situație marca “Dorel”, reprezentanții ApaVital susțin că se vor înlocui țevile uzate.

“Având în vedere vechimea și uzura conductei de apă potabilă din Șoseaua Varianta Rediu, ApaVital și-a propus – prin programele sale de investiții din surse proprii – să înlocuiască conducta existentă cu o rețea nouă, urmând a fi refăcute și  branșamentele. Recent, o firmă de construcții, angajată de Primăria Iași, a început lucrările de asfaltare a străzii menționate. Imediat ce am aflat despre această investiție, am luat legătura cu reprezentanții firmei de construcții și, ținând cont că faptul că lucrarea de reabilitare a străzii nu este finalizată – stratul de uzură urmând a fi turnat ulterior – am convenit să realizăm și lucrarea de înlocuire a rețelei de apă potabilă, respectiv realizarea a 4 traversări și 9 branșamente de apă. În următoarele zile, firma de construcții va reface stratul asfaltic în zonele în care am intervenit, după care va turna și stratul de uzură”, au transmis reprezentanții ApaVital.

Oamenii s-au speriat de șantierul celor de la compania de apă, deoarece credeau că lucrările de asfaltare au fost finalizate. Locuitorii din zona capăt Păcurari vor scăpa în curând de șantierul de pe stradă și vor beneficia de o rețea de apă reabilitată și de o stradă “ca în palmă”.
Comentarii
  • Locuitorii voteaza de 32 de ani aceiasi mafioti, incompetenti, corupti, si vor sa se faca treaba buna? Pe Chirica (PSD/PNL), Nichita (PSD), Alexe (PNL) cine i-a votat?

  • Cât de proști sunt să schimbe țevi în asfaltul abia turnat. Cât de corupți sunt să aprobe așa ceva. Incompetenți grupa mare, bani aruncați aiurea.

  • Pai astia de la ApaVital nu puteau sa faca lucrarile in timpul cat a fost decopertat asfaltul??? Strada aia a fost decopertata inainte de Paste si a stat asa timp de 1 luna, timp in care nu s-a facut nimic. Dupa ce s-a asfaltat in cele in urma strada vine ApaVital si sparge drumul abia refacut?!?!?! Asta nu e munca de Dorel, asta e rea vointa. Nu se poate face o lucrare buna de la inceput? Tara condusa de incompetenti si spagari!!! Ne meritam soarta si tara asta va ramane fara valori, pentru ca toti pleaca!

  • Puteau, Maria, daca ii anuntau cei de la Primarie ca vor sa asfalteze strada, sa vina sa faca reparatii, daca au de facut. Doar ca nu i-au anuntat. Cand au aflat, au vorbit sa faca lucrarea inainte de a se turna stratul de uzură.

Adauga un comentariu