Sanatate

Mâncărimi între degetele de la picioare tratament. Reguli pentru a scăpa cât mai rapid de afecțiune

Publicat: 10 mai 2022
degetele de la picioare ale unei persoane afectate de ciuperca
Odată cu progresia micozei, se formează pete cenușii și gălbui, picioarele sunt compactate și întărite și ciuperca infectează plăcile unghiilor

Din păcate, nimeni nu este imun la infecțiile pielii, astfel dacă observi mâncărimi între degetele de la picioare ai nevoie de tratament. Potrivit statisticilor, fiecare al cincilea cetățean al României suferă de micoză la nivelul picioarelor. Ciuperca dintre degete este una dintre cele mai frecvente boli dermatologice ale extremităților inferioare.

Infecția apare nu numai prin contact, ci și prin obiecte de uz casnic pe care rămân spori de ciuperci parazite. Prin urmare, pentru a evita probabilitatea unei boli, trebuie să respectați regulile de igienă personală și să întăriți în mod constant funcțiile de protecție ale corpului. Practic, ciupercile parazite sunt situate între degetul mic și degetul inelar. La început, micoza este aproape asimptomatică. Există o ușoară mâncărime, care nu aduce prea mult disconfort. Prin urmare, pacienții nu acordă prea multă importanță unei senzații neplăcute. Cu toate acestea, acesta este primul semnal de a începe tratamentul. Semnele inițiale ale apariției micozei între degetele de la picioare sunt următoarele formarea de fisuri sau pâlnii, exfolierea pielii, mâncărime severă, senzație de durere și transpirație abundentă.

degetele de la picioare ale unei persoane afectate de ciuperca
Dacă tratamentul nu este început în timp util, atunci ciuperca va începe să se înmulțească între degetele de la picioare și se va răspândi în alte părți ale extremităților inferioare

Cauzele ciupercii între degete. Unde te poți infecta

Poți lua infecția în locuri publice, băi, parcuri acvatice, piscine, pe plajă și acasă cu ajutorul lucrurilor infectate. Micoza picioarelor este cauzată de ciuperci parazite care pătrund în organism. Locul ideal pentru habitatul lor este un mediu umed, non-acid și locurile calde. Dacă o persoană a fost în contact cu obiecte infectate, asta nu înseamnă că se va îmbolnăvi. Totul depinde de anumiți factori care provoacă ciuperci între degetele de la picioare.

Acești factori presupun prezența fisurilor sau a rănilor pe piele, scăderea imunității, transpirație sau uscăciune excesivă a picioarelor, suprasolicitarea corpului și pantofii strâmți de proastă calitate.

persoana care aplica crema intre degetele de la picioare
Micoza picioarelor este cauzată de ciuperci parazite care pătrund în organism

Persoanele supraponderale și femeile însărcinate sunt expuse riscului. Diverse afecțiuni provoacă, de asemenea, dezvoltarea infecției. Printre acestea se numără diabetul, afecțiuni ale inimii, picioarele plate, celulita infecțioasă, disbacterioză, varicele și boli vasculare ale picioarelor.

Prin creșterea funcțiilor de protecție ale corpului și respectarea regulilor de igienă personală, puteți evita ciuperca interdigitală. Prin urmare, este important să folosiți doar propriul prosop, nu purtați hainele și pantofii altcuiva. Când vizitați locuri publice, nu mergeți desculț și purtați papuci de cauciuc.

Mâncărimi între degetele de la picioare tratament. Ce riști dacă nu aplici medicamentele la timp

Dacă tratamentul nu este început în timp util, atunci ciuperca va începe să se înmulțească între degetele de la picioare și se va răspândi în alte părți ale extremităților inferioare. Mâncărimea și durerea se vor intensifica și vor provoca un mare disconfort. Odată cu progresia micozei, se formează pete cenușii și gălbui, picioarele sunt compactate și întărite și ciuperca infectează plăcile unghiilor.

degetele de la picioare ale unei persoane afectate de ciuperca
Micoza este o boală neplăcută și fiecare pacient caută să scape de ea cât mai curând posibil

Astfel, dacă tratamentul a fost început, atunci va fi mult mai dificil să scapi de agentul patogen. Așezându-se sub unghii, paraziții devin aproape invulnerabili. Placa de unghii le protejează de influențele externe și de preparatele locale. Prin urmare, o recuperare completă devine posibilă abia după douăsprezece luni.

Micoza este o boală neplăcută și fiecare pacient caută să scape de ea cât mai curând posibil. Prin urmare, atunci când apar primele simptome, nu trebuie să amânați tratamentul. Dacă urmați recomandările medicului, vă veți putea recupera în doar o lună. Formele severe ale bolii pot fi eliminate în decurs de un an. Dermatologii și micologii tratează pacienții cu creme și unguente, soluții și geluri, pulberi și lacuri, pastile și imunostimulante. De asemenea, consumul de polen crud te va ajuta să îți întărești sistemul imunitar.

Terapia pentru a scăpa de mâncărimi între degetele de la picioare presupune un tratament eficient dar și respectarea regulată a igienei personale. Pacientul trebuie să îndepărteze pielea moartă, care se exfoliază constant între degetele de la picioare. Acolo se află sursa infecției, care se răspândește în alte părți ale corpului. Trebuie amintit că boala nu dispare niciodată de la sine și progresează constant.

medic care controleaza degetele de la picioare ale unei persoane afectate de ciuperca
Prin urmare, este important să folosiți doar propriul prosop, nu purtați hainele și pantofii altcuiva

 
Adauga un comentariu