Actualitate

Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat: „Să nu lăsăm garda jos! Pandemia de Covid-19 ne pune din nou la încercare!” (P)

Publicat: 26 nov. 2021
Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat
Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc

România trece printr-o stare de relaxare după ce săptămâni la rând ne-am confruntat cu o explozie a cazurilor de Covid-19, în plin val 4. După ce spitalele au fost pline, iar cazurile de coronavirus aproape că au sufocat spitalele, acum România intră ușor în scenariul verde. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, ci să continuăm să luăm măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului.

Specialiștii ne arată că în luna ianuarie 2022 ne așteaptă valul 5 al pandemiei, peste care trebuie să trecem împreună în cel mai responsabil mod cu putință. Cu toții dorim să ne relaxăm, să ne reluăm viață anterioară și să fim alături de cei dragi fără nici un fel de restricții. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă să ne protejăm atât pe noi, cât și pe persoanele vulnerabile. Campania de vaccinare trebuie să continuie, să fie făcută într-un ritm mai alert, pentru că scopul acesteia este să ne protejeze pe toți de acest virus. Discuțiile pe certificatul verde trebuie reanalizate însă, pentru că nu se pot îngrădi drepturile românilor după cum vor unii sau alții. Libertatea de circulație, cea de exprimare, libertatea de a alege singuri, trebuie să rămână fundamentale pentru orice popor. PSD rămâne adeptul campaniei de vaccinare, PSD susține că populației României să se imunizeze, însă acest lucru nu trebuie să aducăo învrăjbire între cei vaccinați și cei nevaccinati.

Odată cu instalarea noului Guvern la Palatul Victoria, România trebuie să revină pe calea cea dreaptă. PSD va veghea ca situația pandemică să fie ținută sub control, iar România să iasă din această criză. Nu trebuie însă să cedăm, să lăsăm garda jos, ci trebuie să fim în continuare vigilenți. Fie că vorbim de situația privind prezența elevilor în unitățile de învățământ sau a cetățenilor la locurile de muncă, toate aceste măsuri nu trebuie luate în pripă, ci analizate corespunzător. PSD rămâne adeptul unor măsuri care să scoată țara din criza profundă în care se află de câteva luni bune, măsuri care vor fi puse în aplicare odată cu preluarea mandatelor din ministerele de resort.

 

 

Comments are closed.

Adauga un comentariu