Actualitate

Ministrul Alexandru Rafila, declarații despre ‘azilele groazei’: „Lucrurile în momentul de față la nivel medical sunt sub control” – LIVE VIDEO

Publicat: 10 iul. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ministrul Alexandru Rafila declarații despre azilele groazei Lucrurile în momentul de față la nivel medical sunt sub control - LIVE VIDEO
Ministrul Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut, luni, 10 iulie, o conferință de presă privind activitatea Ministerului Sănătății în legătură cu persoanele și pacienții internați în centrele pentru persoane vârstnice.

„Lucrurile în momentul de față la nivel medical sunt sub control.

Principala problemă? E legată de această corelație, de funcționare a acestor instituții. Trebuie să fim conștienți că oamenii internați au familie și ei trebuie să știe că sunt bine îngrijiți. Acastă schimbare de paradigmă de la abstract la verificare pe teren e foarte importantă.

Eu cred că fiecare șef de instituție ar trebui să cunoască personal instituțiile pe care le coordonează. Să cunoască școlile. Dacă nu le cunoaște apar dificultăți. Fișa postului e ceva orientativ”, a spus Rafila.

Rafila a mai spus că nu toate controalele care se fac de către personalul medical pot evalua concret starea de sănătate a pacienților. Mai exact, în sistem există mulți angajați care nu au pregătire medicală de specialitate, care pot aprecia, spre exemplu, că unele obiecte care sunt într-un azil nu sunt în stare bună, însă care nu pot aprecia care e starea de sănătate a internaților.

„E un proces. Acțiunea dispusă de premier este o primă etapă. Vom lucra și cu colegii de la NMCS ca aceste lucruri să fie verificate la fața locului. Și personalul care face controale trebuie educat. Nu sunt toți medici. La Inspecția Sanitară medicii au cam dispărut din sistemul de sănătate. Nefiind medici, ei nu pot aprecia calitatea actului medical, dar există anumite aspecte pe care ei pot să le verifice în ceea ce privește starea de sănătate a pacienților”, spune Rafila.

 

Comentarii
  • Mergeți în spitale unde este o mafie și corupție cumplita.Totul este o mafie asta cu azilele e praf în ochi pt fraieri rechinii cu averi colosale sunt în spitale.

  • TOATA TARA SE AFLA LA STANDARDE DE 5 STELE! GRADINITE, SCOLI, SPITALE, POLICLINICI, CRESE, GRADINITE, TOT CE ESTE DE STAT ESTE PESTE GERMANIA SI SUA LA UN LOC IN ROMANIA! THANKS PSD PNL UDMR! ACUSH SI AUR LA FEL, TOATE BUNE SI FRUMOASE.

Adauga un comentariu