Titlurile zilei

O farmacistă din Iași a intrat în vorbă cu un copil care a venit să se încălzească. Ce a urmat pare desprins din filme: „Am plecat cu el de mână acasă” – FOTO

Publicat: 12 ian. 2024
_____ Vizualizări 20 Comentarii
O farmacistă din Iași a intrat în vorbă cu un copil care a venit să se încălzească. Ce a urmat pare desprins din filme Am plecat cu el de mână acasă - FOTO
Elena Pricop, o farmacistă din Iași a făcut un gest impresionant în ziua în care Iașiul a paralizat

O farmacistă din Iași a făcut un gest impresionant! Acesta a salvat un copil în vârstă de 12 ani din viscol. Luni, 8 ianuarie, seara, Horia era în stația din Piața Unirii, în ger, cu telefonul mobil descărcat, dezorientat că nu poate ajunge acasă din cauza drumurilor blocate. Gestul mărinimos pe care l-a făcut le-a umplut inimile de fericire părinților copilului, care erau îngrijorați pentru acesta.

O farmacistă din Iași a făcut un gest impresionant în ziua în care Iașul a fost paralizat

farmacia Dr. Max Piața Unirii
Femeia l-a dus pe jos pe copil de la farmacie până în cartierul Alexandru cel Bun până la verișoara lui

Elena Pricop are 45 de ani, iar luni, 8 ianuarie 2024, a făcut un gest extraordinar. În ziua în care tot orașul a paralizat din cauza condițiilor meteorologice extreme, Horia, un copil în vârstă de 12 ani, se întorcea de la repetițiile pentru spectacolul La Bohème, care au avut loc la Opera din Iași.

Traficul era blocat peste tot, autobuzele au înregistrat întârzieri majore, iar taxi-urile abia puteau fi observate prin oraș din cauza viscolului. Horia locuiește în satul Horpaz, din comuna Miroslava, iar părinții acestuia nu reușeau în niciun fel să vină și să ia copilul. Astfel, micuțul a plecat din clădirea Teatrului Național, unde se află și Opera, și a mers pe jos până în stația din Piața Unirii. Pentru că circulația mijloacelor de transport în comun era blocată, copilul a intrat în panică, speriat că nu are cu ce ajunge acasă și telefonul mobil era descărcat pentru a-și suna părinții. La un moment dat, a avut o idee extraordinară și a intrat în farmacia Dr. Max, din stația din Piața Unirii, pentru a se încălzi și a cere voie să-și încarce telefonul.

„Luni, 8 ianuarie, mă aflam în tura de după-amiază la farmacia unde lucrez. Ningea foarte tare, iar tramvaiele circulau cu greu. Vedeam pe geam un copil destul de mic care zgribulea de frig în stație și chiar mă gândeam cum reușește el oare să ajungă acasă. A intrat după ceva timp în farmacie să se încălzească și să își pună telefonul la încărcat. Eu și colegele mele nu aveam un încărcător care să se potrivească pentru telefonul lui.

Mai avea doar 1 la sută baterie și am reușit să o sun pe mama lui, să îi spun că Horia a intrat în farmacie să se încălzească și că atât eu, cât și colegele mele ne gândim cum o să reușim să îl lăsăm pe copil acasă, în așa fel încât să ajungă cu bine. Părinții lui erau îngrijorați, nu știau cum să ajungă să îl ia pe băiatul lor, având în vedere că ei locuiesc în afara orașului, care era paralizat în acel moment”, spune Elena Pricop.

Farmacista a mers împreună cu copilul pe jos până în cartierul Alexandru

 Elena Pricop
Gestul pe care l-a făcut farmacista din Iași este unul impresionat, care le-a umplut inimile de fericire părinților lui Horia

Tura farmacistei se încheia la ora 20:00, astfel că l-a sfătuit pe micuț să aștepte până când aceasta își încheia programul. Din discuțiile cu acesta a aflat faptul că Horia are rude care locuiesc în cartierul Alexandru cel Bun, așa că a decis să plece de mână cu copilul, pentru a-l lăsa în grija verișoarei lui.

După aproximativ 45 de minute de mers pe jos prin frig, ninsoare și viscol, farmacista Elena Pricop a reușit să îl lase pe băiat în grija rudelor, iar acesta i-a oferit o îmbrățișare călduroasă și i-a mulțumit din suflet.

„Copilul a intrat în farmacie pe la ora 19:30, iar tura noastră se încheia la ora 20:00. Am vorbit cu colegele mele, căutam soluții să îl lăsăm pe Horia acasă, iar din discuțiile cu acesta, el ne-a spus că are niște rude prin cartierul Alexandru cel Bun. Coincidența face că eu chiar în acest cartier locuiesc, așa că am vorbit cu mama băiatului și am întrebat-o dacă este bine să îl lăsăm în grija verișoarei lui.

Așa am și făcut, i-am dat lui fularul meu gros, eu am luat un fular de prin farmacie și am plecat la pas până în cartier. Așa cum am mai spus, ningea foarte tare, viscolea, însă într-un timp de 45 de minute, aproximativ, am ajuns la destinație și l-am lăsat pe Horia în grija verișoarei lui. Copilul m-a îmbrățișat tare la plecare, mi-a mulțumit, iar eu am mers liniștită spre casă. Mă bucur că am avut ocazia să fac acest lucru, iar părinții lui mi-au mulțumit printr-un mesaj foarte frumos”, mai spune Elena Pricop.

Reporterii BZI au luat legătura cu Andrei Fermeșanu, managerul interimar Opera Națională Română din Iași, în legătură cu această situație. Acesta nu știa faptul că părinții lui Horia nu au putut ajunge să îl ia de la Operă după repetițiile spectacolului  La bohème.

„Nu știu nimic despre această situație. Majoritatea copiilor din cadrul Operei care fac repetiții, sunt luați de către părinții lor. Dacă se întâmplă ceva și aceștia nu au cum să ajungă acasă, noi avem chiar și mașini de serviciu cu care îi putem duce, însă trebuie să fim informați. Sunt undeva la 300 de copii, nu îi pot întreba pe fiecare în parte dacă au cu ce ajunge acasă”, a transmis Andrei Fermeșanu, managerul interimar Opera Națională Română din Iași.

Gestul pe care l-a făcut farmacista Elena Pricop, din Iași, este unul impresionat, care le-a umplut inimile de fericire părinților lui Horia. Ei erau îngrijorați pentru că băiețelul a rămas singur în orașul paralizat din cauza condițiilor meteorologice.

Tags:
Comentarii
  • Bravo, un gest frumos. Ar trebui instituită o regulă pentru copiii aflați în astfel de situații, atunci când se rătăcesc sau nu pot ajunge acasă să intre în orice farmacie pentru a găsi ajutor.

  • O sugestie pentru Dl Fermesanu: raspunsul Dvs lasa impresia ca putin va pasa si ca situatia se va repeta daca vor fi reintrunite conditiile. Doar n-o sa intrebati Dvs 300 de copii! Asa ca lumea care va admira si cei care chiar ca nu va cunosc ar fi asteptat ceva de genul „Voi vedea cum fac pe viitor sa nu se mai repete situatia asta.” Dar Dvs sunteti indignat ca tot romanul, aveti dreptate ca tor romanul si va pasa tot asa.

  • Dl. Fermesanu trebuia sa se asigure ca TOTI copiii pot ajunge in siguranta acasa. Dar si parintii copilului….Daca au vazut ce vreme este mai bine nu-l lasau la repetitii decat sa-i fie pusa viata in pericol.

  • @cucu: Tiganusul ala decarezici tu sigur nu venea pe vremea aia de la o repetitie de la opera. Umblacu furatul cel mai sigur. Asa ca sa-l ajute puscaria.

  • Normal ar fi fost sa nu plece de la Opera daca nu erau veniti parintii dupa el. Cum sa lasi copii sa plece din incinta fara sa te asiguri ca au insotitori? Obligatia personalului Operei este sa asigure primirea/predarea copiilor de la/catre parinti.

  • Eu zic ca acesta este un gest normal. Orice are un copil, daca se intalneste cu o astfel de situatie trebuie sa procedeze la fel. Chiar daca nu ai copii, tot asa trebuie sa gandesti. Gestul este frumos si normal, nu impresionant 🙂 In rest, Iasul intradevar a fost intr-un blocaj cum de mult nu s-a mai vazut asa ceva. Masina pur si simplu nu isi mai avea rostul ci mai mult incurca. Pe jos ajungeai greu dar sigur oriunde. Daca iesenii ar constientiza ar renunta la a se deplasa pe distante de 2-3 kilometri intre casa si servici, scoala, magazin, spital etc cu masina. Stau in zona metropolitana de 5 ani si nu am masina persoanala. E foarte ok. Mergi uneori prin frig, dar nu mori. Daca ai uneori bagaje prea multe iei un taxi. Cheltuielile lunare sunt infime fata de a circula zilnic cu masina in ambuteiaje nesfarsite. 100 de lei transportul in comun si undeva pe la 150-200 de lei taxiurile cand e chiar nevoie. Desigur mijloacele de transport in comun trebuie imbunatatite, sa mearga regulat, sa nu stea blocate in trafic si atunci totul ar fi altceva. Obligatoriu ar trebui o linie de metrou de suprafata care sa lege zonele Letcani, Valea Lupului, Gara mare, Nicolina, Visoianu, Ciurea, Tomesti, Barnova, Bucium. (pe unde exista infrastructura CFR veche sau noua). De metrou subteran nu am curajul sa ma gandesc, dar ar fi grozav un Copou/Dacia/Tatarasi/Frumoasa/CUG-toate sa treaca prin Centru. Iasul este un oras in care s-ar cere cat mai multe variante de transport publice.

  • Dna farmacista este o persoana foarte energica si binevoitoare si in cadrul farmaciei pe care o conduce.
    gestul ei este de felicitat si poate urmat si de alti ieseni.
    totul tine de empatie si omenie.

  • Ideea e ca undeva e o greseala,unul din cei 3 tenori tocmai si-a dat cu firma in cap,aroganta isi spune cuvintul. Urmatorul loc e ocupat cu brio de parinti doar te uiti si vezi cum ninge,nu-ti pui niste intrebari ? Cap de afis farmacista care a facut un gest uman ce mai estompeaza din vinzarile de medicamente fara recomandare medicala. Peste farmacista vine Chirica care nici dupa atitea zile nu face nimic,asteapta primavara. Daca ningea o saptamina ?!

  • Mama mea locuieste cu ea in bloc si a zis sa facem cheta sa ii achitam datoria la asociatie. Din cauza celor ca familia ei se opreste apa tot blocul. Eu sunt dispus sa dau 10 lire. Sanatate

  • Păcat că mai sunt și săracii de astea printre noi care au 10 lire și cred că sau scos din foame Eu sunt vecin cu această doamnă și nu am văzut să aibă asemenea probleme pe care le expun alții Așa că măi Ionele baga ti undeva cei 10 lire pe care ii ai și mai bine i-ai lua lu i maica ta ceva de mâncare că am înțeles că face foame in casă ! Proastă nație de om a putut maica ta să aducă pe pământ!!

Adauga un comentariu