Actualitate

O fetiță de șase luni a fost salvată dintr-un atac terorist. 18 ani mai târziu, la absolvire, ea și-a revăzut eroul

Publicat: 28 sept. 2021
fetiță salvată atac terorist
Alyona avea doar șase luni când a fost salvată de Elbrus dintr-un atac terorist

Alyona, o fetiță care avea doar șase luni în 2004, a fost salvată dintr-un atac terorist, care a avut loc la Beslan, un oraș din Osetia de Nord. La acea vreme, toată presa a publicat celebra imagine în care un soldat ține în brațe un bebeluș. Evenimentele de tristă amintire s-au petrecut la începutul lunii septembrie, când teroriștii au ocupat școala de acolo. În pofida celor 300 de victime, salvarea Alyonei a vost văzută ca un triumf al Binelui asupra Răului.

Cu siguranță, lumea își mai amintește de tragicele evenimente din Beslan, un oraș din republica autonomă Osetia de Nord, aflată în componenţa Federaţiei Ruse. Groaznicul atac terorist încă afectează părinţii şi rudele victimelor acelei tragedii care s-a petrecut în 2004 într-o şcoală. Mulţi îşi amintesc de acest eveniment care a avut drept protagonişti 32 de fundamentalişti islamici şi separatişti ceceni, care au pătruns în Școala Beslan numărul 1, între 1 şi 3 septembrie 2004. În urma acestui act terorist au rezultat cel puţin 300 de victime, inclusiv copii. Este una dintre cele mai negre pagini din istoria contemporană, care este încă prea puţin amintită.

Fetiță de șase luni, salvată dintr-un teribil atac terorist

Într-un astfel de eveniment tragic, o mică rază de speranţă şi-a făcut drum: o fetiţă, care la acel moment avea doar 6 luni, a fost salvată de un soldat al forţelor speciale ruse. În zilele noastre, la aproape 20 de ani de la masacru, ea a absolvit cu succes. După masacrul de la Beslan, toate marile ziare internaţionale au început să publice imaginea unui soldat care ţinea în braţe un bebeluş de 6 luni. Pe atunci nimeni nu ştia numele bărbatului sau al fetiţei, dar acea fotografie a devenit un simbol al acelor evenimente teribile.

Astăzi, numele lor sunt binecunoscute: el, Elbrus Gogichayev, fost soldat al forţelor armate speciale ruseşti, în timp ce fetiţa este Alyona Tsekayeva. Bărbatul a salvat-o pe acea fetiţă, iar astăzi, datorită gestului său, este fericit să o vadă în ziua absolvirii. După acea zi tragică, Elbrus a continuat să ţină legătura cu familia fetiţei, pentru a afla cum se descurcă şi care sunt notele ei la şcoală. Nu a ratat niciodată un eveniment important din viaţa ei şi, prin urmare, a fost invitat de onoare chiar şi în ziua absolvirii.

Între ei s-a format o legătură puternică

În acea zi, Elbrus a dus copilul în clădirea administraţiei locale a raionului, sperând că părinţii ei vor fi acolo. Fetiţa nu a plâns nicio clipă atât timp cât s-a aflat în braţele bărbatului, dar când Elbrus a lăsat-o şi a vrut să plece, micuţa a izbucnit în lacrimi. După ce a aflat că mama copilului a murit în timpul atacului terorist, bărbatul era decis să adopte fetiţa şi să o primească în familia sa ca şi cum ar fi fiica lui. Dar la scurt timp după aceea, el a descoperit că tatăl fetiţei este în viaţă.

De atunci, Elbrus a păstrat legătura cu familia Alyonei pentru a afla cum se descurcă şi care este parcursul ei în viaţă. În 2014, cei doi s-au întâlnit din nou, la 10 ani după tragedia sfâşietoare. Astăzi, după mulţi ani, Alyona a absolvit liceul şi salvatorul ei a fost acolo lângă ea, gata să sărbătorească un alt moment important din viaţa ei. O poveste incredibilă, nu-i aşa?

Adauga un comentariu