Actualitate

O sportivă a leșinat în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta. Anita Alvarez a ajuns pe fundul bazinului – FOTO

Publicat: 23 iun. 2022
Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc

Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin pentru a-şi salva una din elevele sale care se îneca după ce a leşinat în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta.

Anita Alvarez nu a mai respirat şi a căzut la fundul bazinului, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva.

„Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvamarii nu făceau nimic”, a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca.

Fuentes, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.

„Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a spus Fuentes.

Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc. Conform italienilor de la Il Messaggero, Anita Alvarez a rămas sub apă aproximativ 10 secunde, până când antrenoarea ei a intervenit.

Conform Corriere, doi factori au contribuit la leșinul lui Alvarez: căldura, deoarece proba s-a desfășurat într-un bazin descoperit, dar și stresul.

Anita Alvarez se află în afara oricărui pericol

Echipă americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

„Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun. Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a povestit Fuentes, conform Firstpost.

Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale.

Atenție! În galeria foto pot fi observate fotografii cu un puternic impact emoțional!

David Popovici, dublu campion mondial la natație

Performanța de la Campionatele Mondiale de la Budapesta nu reprezintă ceva ieșit din comun doar pentru natația românească, ci și pentru cea mondială.

Concret, David Popovici este doar al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber, și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatului Mondial de natație.

Precedentul înotător care a mai izbutit o astfel de performanță este americanul Jim Montgomery, care obținea medalia de aur în ambele probe în 1973, acum 49 de ani, secolul trecut, la chiar prima ediție a Mondialului de natație.

Podiumul în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale
1. David Popovici (România) – 47.58

2. Maxime Grousset (Franța) – 47.64

3. Joshua Liendo Edwards (Canada) – 47.71
Adauga un comentariu