Titlurile zilei

Oamenii de bază ai lui Cristian Stanciu rup tăcerea în cazul FEG! Politicianul PSD intervenea pentru ca anumiți cursanți să promoveze examenele: „Mi se impuneau diferite chestii. «Trece-l și pe ăla, trece-l și pe celălalt»”

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Oamenii de bază ai lui Cristian Stanciu rup tăcerea în cazul FEG Politicianul PSD intervenea pentru ca anumiți cursanți să promoveze examenele Mi se impuneau diferite chestii. Trece-l și pe ăla trece-l și pe celălalt
Unul dintre oamenii lui Cristian Stanciu susține că mai bine de jumătate din cursanți nu se prezintă la cursuri decât sporadic

O profesoară care a predat timp de 15 ani la Fundația Ecologică Green, deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu și de soția acestuia, Irina Stanciu, face dezvăluiri despre modul în care persoane incompetente ajung să finalizeze cursurile școlii postliceale de asistenți medicali generaliști. Unul dintre oamenii lui Cristian Stanciu susține că mai bine de jumătate din cursanți nu se prezintă la cursuri decât sporadic

Deși sunt prost pregătiți, cursanții consideră că este suficient să plătească taxele pentru a fi siguri că vor promova examenele. Mai grav este că, atunci când profesorii refuză să-i treacă, aceștia îi cer lui Cristian Stanciu sau Irinei Stanciu să intervină, iar întreaga situație se mușamalizează.

Unul dintre oamenii lui Cristian Stanciu face dezvăluiri în legătură cu corupția de la FEG!

O profesoară care a predat timp de 15 ani la Fundația Ecologică Green (FEG) face dezvăluiri surprinzătoare despre persoanele ce urmează școala postliceală de asistenți medicali. Aceasta a întrerupt colaborarea cu FEG în acest an, fiindcă era foarte prost plătită și nu i se părea normal să dea note de trecere unor cursanți care nu se prezentau la orele de pregătire teoretică și practică.

„Acolo se întâmplă multe chestii. Există câteva persoane ce sunt titulare și își fac mersurile acolo. Profesorii sunt foarte prost plătiți, iau doar 12 lei pe oră. În condițiile în care eu aveam 6 ore pe zi, veneam de acasă, plăteam transportul, masa mea, la final nu mai rămâneam cu nimic. Cerințele erau foarte mari în ceea ce ne privește, dar nu și de la cursanți.

Puteam să mă prezint la ore și să-mi vină un singur elev, cu ală trebuia să fac cursul, mi se părea sub orice demnitate. Nu există să ajungi asistent medical, când tu înveți la fără frecvență sau cu frecvență redusă.

Mă cruceam când vedeam că nu au niciun habar, dau bani și atât. Dacă le ziceam că trebuie să vină la practică, îmi spuneau repede că au plătit taxa. Cristian Stanciu îmi mai spunea «trece-l și pe ăla». Să zicem că eu chiar nu am vrut să-l trec, nu că nu am vrut, nu trebuiau să treacă, deoarece mulți sunt tâmpiți. Așa se face școala? Nu e deloc normal ce se întâmplă.

Acolo s-a format un grup din care fac parte Georgeta Pașnicu, care lucrează acolo de când s-a înființat școala și chipurile o ține în frâu, doamna Speranța Agapie și Iulia Matei. Profesorii care au fost buni au plecat la «Ghica Vodă» când au văzut că nu au cine să facă treabă”, a declarat, sub protecția anonimatului, fosta profesoară.

Fosta profesoară: „La momentul acesta, sistemul scoate asistenți pe bandă rulantă, dar sunt agramați, nu știu să scrie, nu știu să noteze”

Fosta profesoară susține că majoritatea cursanților de la FEG sunt agramați, nu știu să scrie și să citească, darămite să înțeleagă informațiile predate la ore. Mai mult, odată ce plătesc taxa de școlarizare, cursanții sunt siguri că vor promova examenele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, cursanții sunt revoltați și apelează la intervenția lui Cristian Stanciu, consilier județean PSD, ce are interesul ca toate persoanele înscrise la școală să finalizeze studiile postliceale.

„Cursanții nu veneau la ore, dintr-o grupă de 30 de persoane veneau 10, în cel mai fericit caz erau 15. Mai veneau când anunțam lucrări, chipurile se mobilizau și veneau. Erau cursanți pe care nu-i vedeam deloc într-un semestru, dar își plăteau niște restanțe și trebuia să-i trec.

Cum să-l evaluez în două ore, să-i pun trei note, dacă el nu știe nici măcar cum mă cheamă pe mine, care îi sunt profesor, nu știe ce materie predau. Dar îi treceam, fiindcă trebuia să-i duc până la final, că veneau la ore sau nu. Dacă nu-i treceam, aceștia îmi reproșau că plătesc taxe și că trebuie să-i trec, îmi spuneau că ei plătesc 50 de lei pentru restanță. Teoretic nu trebuia să-i trec. Cei care își doresc să ajungă asistenți medicali generaliști trebuie să facă practică, ei sunt viitorii asistenți medicali care mă îngrijesc pe mine.

Dacă ei nu știu să mă îngrijească, ce pretenții avem la sistemul medical!? Veneau la ore pe sărite, veneau astăzi, mai veneau peste câteva zile. Mi se spunea: «trece-l pe ăla». Cum să-i trec, dacă ei sunt agramați. La momentul acesta, sistemul scoate asistenți pe bandă rulantă, dar sunt agramați, nu știu să scrie, nu știu să noteze, habar nu au, nu știu să vorbească, să se exprime, ei trăiesc în mediul virtual.

Dintre cei care urmează școala de asistenți medicali, circa 30 la sută sunt infirmieri care își doresc să fie asistenți medicali, dar restul sunt puștani care nu au luat Bacalaureatul. Ei speră să plece prin străinătate, prin Anglia, Germania, unde îi acceptă și fără Bacalaureat.

Am predat 15 ani la FEG. De anul acesta n-am mai vrut, nu am vrut să mai predau la niște persoane care nu știu să scrie. Mi se impuneau diferite chestii. «Trece-l și pe ăla, trece-l și pe celălalt»”, a adăugat fosta profesoară de la FEG.

Fundația Ecologică Green e ca o caracatiță: „Se apelează la mica înțelegere. În 15 ani, cât am predat eu, nu a picat nimeni examenul”

În cei 15 ani cât a predat la FEG, profesoara susține că nu a existat nicio persoană care să nu promoveze examenul final, deși mulți erau prost pregătiți și incapabili să lucreze vreodată într-o unitatea medicală. Fosta profesoară a expus întreaga situație Irinei și lui Cristian Stanciu, spunându-le că nu vrea să mai pregătească niște cursanți care nici măcar nu știu să scrie, însă nu a găsit niciun fel de înțelegere, fiind nevoită în cele din urmă să demisioneze.

„Întotdeauna când am predat le-am spus: «Trebuie să vă gândiți, când începeți meseria asta, că în locul persoanei pe care o îngrijiți poate fi mama voastră. Cum vreți să fie tratată, la fel tratați și voi». De asta se întâmplă atâtea chestii în sistemul medical, pentru că se dau diplome pe bandă rulantă. Vin cinci zile, șapte zile, mai vedem cum, dar își doresc să lucreze mai apoi în spitale.

Nu vreau să aibă grijă de mine o persoană care a învățat așa. De asta m-am și revoltat, nu am mai vrut să fiu părtașă la niște chestii ca acestea. Nu pot să mai pregătesc niște cursanți care habar nu au ce-i cu ei, nici nu știu să scrie.

La examenul final se apelează la mica înțelegere. În 15 ani, cât am predat eu, nu a picat nimeni, doar dacă nu s-a prezentat la examen. Dacă profesorul spune că nu e bine, te duci și mai dai ceva ca să treci. Dar cursanții nu vor să vorbească, acolo e o caracatiță. Nu mi se pare normal să mă oblige pe mine să-i trec, dacă ei nu vin la ore.

I-am explicat conducerii de ce nu vreau să mai colaborăm, dar cu doamna Irina Stanciu nu se poate discuta, fiindcă e supărăcioasă”, a precizat profesoara de la FEG.

Contactat de către reporterii BZI, Cristian Stanciu a spus că nu a intervenit niciodată, astfel încât anumiți cursanți să promoveze examenele.

„Sunt niște prostii, nu știu cine este această persoană, dar nu au existat niciodată astfel de situații”, a precizat Cristian Stanciu, patronul Fundației FEG.

Comentarii
  • Ce subiect fortat si demodat? Credeti ca la colegiile mari din Iasi este altfel? Din clasa a 5 a pana in cl 12 directorul pune presiune sa ii dai 10 lui ala si lui aia, sa nu ii strici media, cu care vine deja calculata de la inceputul anului scolar. Si la facultate profesorii presteaza pentru 1-2 studenti si acolo vin interventii ba sa nu intre in restanta, ba sa piarda bursa. La Ghica voda a mers cineva in control sa vada cate ore nu se fac deloc? Acolo le spune din start profesorul ca nu poate ajunge. Hai daca vreti sa faceti curatenie fiti fair play si faceti peste tot…

  • Anonim. Perfect adevărat! A stat atâția ani și totul era perfect când ii intrau banii în cont, când a fost data afara 🥴 povestește nemulțumirile 🤣 Asa cadru didactic bun ce este🥴ca a predat la FEG🥴15 ANI. Diplome pe banda rulanta, ASA SE VREA!

  • Cris Stanciu e un om puternic si influent in oras. A se vedea cazul Nedelciuc, mare director la Drumuri, membru in consiliul de administratie a spitalelor si la el bat clopote de catuse dupa scandalul cu decontarile fictive de la CASS, mizerii si golanii descoperite de directorul Danca Robert

  • Diplomele asistentelor care au terminat la Sibiu, cum s-au luat? Se duceau la Sibiu că în excursie și acum sunt mari doamne asistente cu facultate și merg cu nasul pe sus de înfumurate. Lăsați FEG-UL in pace, luati-va de cei care se duc odată pe an la școală.La Apollonia prezenta este obligatorie, cum se ia diploma? La UMF prezența este obligatorie?

  • Stâncile te credeam mai deștept.Plateste odată taxa de protecție și va fi liniște.Ce nu pricepi? Ești în opoziție momentan și trebuie sa te supui.

  • Și ce să facă omul? Să îi trimită la clasa a 5-a să facă gramatica? Sistemul de învățământ a considerat că ei merita diploma de 12 clase, poate chiar și de bacalaureat- căci fara cea din urmă, nu poate fi niciunul asistent medical, chit că fac școala la feg sau in alta parte. FEG e o afacere in fond, profesorii țin orele în mod corect, elevii freacă menta pe banii proprii- problema lor. Poate ei știu să lucreze în „PDF” și au un post… Că așa e la noi… Concurs, învățat, practica, ce-s astea?

Adauga un comentariu