Coronavirus

OMS avertizează asupra unui al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Europa

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

David Nabarro, un reprezentant special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) avertizează asupra eventualității unui al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021. David Nabarro susține că dacă guvernele repetă ceea ce el a apreciat că reprezintă un eșec în a face ceea ce era necesar pentru a preveni valul doi. Atunvi valul al treilea este inevitabil.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, spune David Nabarro, OMS.

Reprezentantul OMS critică Europa și laudă Asia

Europa s-a bucurat pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție care acum cresc din nou. Germania și Franța au văzut sâmbătă creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții.

David Nabarro a lăudat răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecțiile este acum relativ scăzut.

„Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri”, a precizat David Nabarro.

Acesta a mai spus că Asia nu a relaxat restricțiile prematur.

„Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut. Reacția Europei a fost incompletă”, a mai spus David Nabarro.

OMS nu recomandă Remdesivirul în tratarea pacienţilor Covid-19

Altfel, OMS nu recomandă Remdesivirul în tratarea pacienţilor Covid-19, indiferent de cât de bolnavi sunt, deoarece nu există dovezi că îmbunătăţeşte supravieţuirea sau reduce nevoia de ventilaţie.

Recomandarea OMS a fost publicată vineri, 20 noiembrie, în jurnalul medical britanic BMJ.

„Grupul de cercetare a constatat lipsa dovezilor că Remdesivir are rezultatele care să conteze pentru pacienţi, cum ar fi reducerea: mortalităţii, nevoia de ventilaţie mecanică, timpul până la îmbunătăţirea clinică şi altele”, se arată în ghidul medical britanic.

Recomandarea OMS, care nu este obligatorie, face parte din ghiduri, proiectate pentru a oferi îndrumări medicilor pentru a-i ajuta să ia decizii clinice cu privire la pacienţii aflaţi în situaţii aflate în mişcare, cum ar fi pandemia Covid-19. Orientările pot fi actualizate şi revizuite pe măsură ce apar noi dovezi şi informaţii.

Altfel, Uniunea Europeană a comandat peste 500.000 de doze în valoare de 1 miliard de euro luna trecută.

OMS susține că Remdesivir nu are niciun efect semnificativ

Grupul OMS, Guideline Development Group, a precizat că recomandarea sa se bazează pe o analiză a dovezilor, care a inclus date din patru studii internaţionale care au implicat peste 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu Covid-19.

După examinarea dovezilor, s-a concluzionat că Remdesivirul, care trebuie administrat intravenos şi, prin urmare, este costisitor şi complex de administrat, nu are niciun efect semnificativ asupra ratelor de deces sau a altor rezultate importante pentru pacienţi.

Ultimele sfaturi ale OMS vin după ce unul dintre organismele de top din lume care reprezintă medicii de terapie intensivă a anunțat că antiviralul nu ar trebui utilizat pentru pacienţii cu Covid-19 din secţiile de ATI.

Adauga un comentariu