Info Turism

Peste jumătate din locurile de cazare în Poiana Braşov şi în zona Bran-Moieciu sunt ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Publicat: 16 nov. 2020
zona bran moeciu in plina iarna
Locurile de cazare pentru minivacanţa de 1 Decembrie sunt ocupate în proporţie de 70%, iar preţurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, fiind "pentru toate buzunarele"

Peste jumătate din locurile de cazare în Poiana Braşov şi în zona Bran-Moieciu sunt ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Locurile de cazare pentru minivacanţa de 1 Decembrie sunt ocupate în proporţie de 70%, iar preţurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, fiind „pentru toate buzunarele”. De asemenea, Roxana Cojocea, preşedinte al Asociaţiei Turism Poiana Braşov, spune că românii au început să-și facă rezervări și pentru perioada Crăciunului.

Peste jumătate din locurile de cazare în Poiana Braşov şi în zona Bran-Moieciu sunt ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Românii care au în plan o ieşire pentru minivacanţă de 1 Decembrie, care se apropie cu paşi repezi, trebuie să ştie că mai bine de jumatete din locurile de cazare din Poiană Braşov şi zona Bran-Moieciu sunt deja rezervate. Aşadar, cei interesaţi trebuie să ia în calcul încă de pe acum la o eventualka rezervare.

Roxana Cojocea, preşedinte al Asociaţiei Turism Poiana Braşov, a precizat că, în această staţiune, locurile de cazare pentru apropiata minivacanţă sunt ocupate în proporţie de 70%, iar preţurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, fiind „pentru toate buzunarele”.

Potrivit lui Cojocea, anul acesta, diferenţele de preţ sunt date de restricţiile privind utilizarea facilitaţilor – spa-uri, locuri de joacă etc – care, în anii trecuţi, puteau fi achiziţionate în pachetele de servicii pentru astfel de sejururi.

În ce priveşte zona Bran-Moieciu, preşedintele ANTREC, Maria Stoian, a declarat că, în prezent, locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de aproximativ 50% în pensiunile din zonă.

Referitor la preţuri, Stoian a precizat că nu s-a pus problema unor majorări şi a precizat că marea majoritate a patronilor de pensiuni au negociat cu clienţii că, în cazul în care aceştia sunt nevoiţi să renunţe la rezervare, din motive proprii – că, de exemplu, unele medicale – sau din cauza unor situaţii neprevăzute care intervin la aceste unităţi de cazare, vacanţă lor să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, fără ca sumele plătite să fie returnate.

De asemenea, Stoian a menţionat că anul acesta s-a renunţat, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la evenimentele organizate, în mod tradiţional, de sărbători – de genul colindatului – singurele activităţi posibile în sezonul rece fiind plimbări cu căruţa ori, dacă vremea va fi favorabilă, cu sania, care nu presupun participarea în comun, a unui număr mai mare de 4 persoane. Însă unele pensiunile din zonă îşi menţin oferta de meniuri tradiţionale pentru turişti, atât pentru minivacanţă de 1 Decembrie, cât şi pentru Sărbătorile de iarnă.

Rezervări la cazare făcute şi pentru perioada Crăciunului

În ce priveşte rezervările de Crăciun, atât reprezentanta asociaţiei hotelierilor din Poiană, cât şi cea a ANTREC au precizat că există deja un număr de rezervări considerabil.

Conform lui Cojocea, deocamdată, hotelierii aşteaptă luna decembrie să vadă dacă nu vor fi impuse restricţii suplimentare de Crăciun şi Anul Nou, dar şi să aibă o imagine despre ce se va întâmpla, la sfârşitul acestui an, în privinţa sezonului de schi, mai ales că, anul trecut, Sărbătorile de iarnă s-au desfăşurat în Poiana fără zăpadă.

În ce priveşte Branul, conform lui Stoian, deja sunt ocupate aproximativ 60% din locurile de cazare pentru sărbătorile de iarnă.

Adauga un comentariu