Culinar

Pilaf cu carne la cuptor – Secretele unei rețete gustoase

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pilaf cu carne la cuptor - Secretele unei rețete gustoase
Pentru pilaf îți recomand untura de gâscă sau de rață

Dacă vrei să prepari cel mai gustos pilaf cu carne la cuptor, aplica nişte trucuri la îndemână, simple, care nu necesită ore de gastronomie.

Ingrediente pentru pilaf cu carne la cuptor:

  • carne de pui fiartă (ce preferinţe ai)
  • 1 cană de orez
  • 1 ceapă galbenă mai mare
  • 1 ardei roşu mare
  • 1 morcov
  • 2 roşii mai ferme
  • piper negru
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Curăță ceapa, apoi toac-o mărunt. Spală roşiile şi ardeiul, curăţă-le şi taie-le în cubuleţe mici. Spală morcovul, apoi dă-l pe razătoare. Încinge uleiul şi căleşte uşor ceapa în el. Apoi adaugă şi carnea. Las-o la rumenit câteva minute, pe ambele părţi. Bunicile, odinioară, prăjeau totul în untură de gâscă sau unturăde raţă, pentru că asta aveau la îndemână.

Între timp, spală în mai multe ape orezul, până când lichidul nu-şi mai schimbă culoarea. Pune orezul scurs de apă peste ceapă şi carne. Lasă-l aşa câteva minute, ca să prindă aroma de prăjeală, după care toarnă apă cât să acopere totul. Încorporează apoi roşiile, ardeiul, morcovii şi condimentele şi bagă oala în cuptorul încins, la o temperatură medie.

Verifică apa din când în când. Dacă a scăzut, mai adaugă un pic. Trucul ca să iasă pilaful şi mai bun e să înlocuieşti apa cu supă de găină (ori supă gata făcută, ori apa în care a fiert carnea).
Pilaful va avea o crustă aurie la final, adică în maxim o oră.  Serveşte o porţie de pilaf cu carne la cuptor cu salată oţeţită sau cu murături.

Trucuri să-ţi iasă pilaful bun

Pune în aplicare și aceste trucuri:

  • foloseşte un orez vaporizat, ideal şi pentru pilaf, şi pentru paella. Ştiai că există peste 120.000 de soiuri de orez în toată lumea? Spre exemplu, dacă vrei să faci salată, ai nevoie de orez prefiert, sălbatic sau natur;
  • spălarea în mai multe ape e necesară atât pentru îndepărtarea impurităţilor, cât şi a amidonului;
  • după ce orezul se pune în oală, focul trebuie dat spre mic. Trebuie să fie domol;
  • orezul este fiert în momentul în care nu mai este tare şi lipicios. În schimb, este pufos;
  • foloseşte un vas cât mai încăpător, întrucât orezul îşi măreşte volumul.

Iată cum se prepară și rețeta de paella cu fructe de mare:

Adauga un comentariu