Dacă vrei să prepari cel mai gustos pilaf cu carne la cuptor, aplica nişte trucuri la îndemână, simple, care nu necesită ore de gastronomie.
Curăță ceapa, apoi toac-o mărunt. Spală roşiile şi ardeiul, curăţă-le şi taie-le în cubuleţe mici. Spală morcovul, apoi dă-l pe razătoare. Încinge uleiul şi căleşte uşor ceapa în el. Apoi adaugă şi carnea. Las-o la rumenit câteva minute, pe ambele părţi. Bunicile, odinioară, prăjeau totul în untură de gâscă sau unturăde raţă, pentru că asta aveau la îndemână.
Între timp, spală în mai multe ape orezul, până când lichidul nu-şi mai schimbă culoarea. Pune orezul scurs de apă peste ceapă şi carne. Lasă-l aşa câteva minute, ca să prindă aroma de prăjeală, după care toarnă apă cât să acopere totul. Încorporează apoi roşiile, ardeiul, morcovii şi condimentele şi bagă oala în cuptorul încins, la o temperatură medie.
Verifică apa din când în când. Dacă a scăzut, mai adaugă un pic. Trucul ca să iasă pilaful şi mai bun e să înlocuieşti apa cu supă de găină (ori supă gata făcută, ori apa în care a fiert carnea).
Pilaful va avea o crustă aurie la final, adică în maxim o oră. Serveşte o porţie de pilaf cu carne la cuptor cu salată oţeţită sau cu murături.
Pune în aplicare și aceste trucuri:
Iată cum se prepară și rețeta de paella cu fructe de mare: