Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu anunţa depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Ce spune despre inițiativa ” Fără penali în funcții publice”

Publicat: 30 aug. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD vorbește la microfon iar în spate se află un decor cu sigla social democrată
Marcel Ciolacu spune că social democrații sunt singurii care pot salva România

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a susţinut o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte. Liderul social democrat a vorbit despre data la care va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu dar despre inițiativa ” Fără penali în funcții publice”.

De altfel, PSD a mai depus, fără succes, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunţă depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Prezent într-o conferinţă de presă, Marcel Ciolacu a anunţat faptul că va depunde moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesta a explicat faptul că opoziţia din Parlament are 204 voturi, în timp ce necesare pentru căderea Guvernului sunt 234 de voturi. Liderul social democrat a punctat faptul că este singura modalitate prin care opoziţia poate da jos Guvernul. Totuși, Ciolacu a făcut apel şi la milioanele de români care ar putea ieși la proteste:

„Vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Ca să fiu foarte clar, în acest moment, partea de opoziție a Parlamentului are 204 voturi. Un Guvern nu poate să cadă decât prin moțiune de cenzură în Parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și să ceară demisia acestui Guvern”, a spus Marcel Ciolacu.

Declarațiile vin și în contextul în care premierul Florin Cîțu a fost numit penal de mai mulți lideri politici, dar și de mulți români după ce a stat închis 48 de ore într-o închisoare americană după ce a fost prins beat la volanul unui autoturism în SUA.

Marcel Ciolacu consideră că legea ” Fără penali în funcţii publice ” ar trebui să fie introdusă în Parlament

Marcel Ciolacu nu a scăpat ocazia să îl atace pe premierul Florin Cîțu spunând că ar trebui ca după publicarea legii Fără penali în funcții publice, românii ar trebui să iasă la referendum şi să spună dacă îşi doresc un condamnat penal. Acesta i-a somat pe Barna și liderii USR să introducă pe ordinea de zi a Senatului această lege:

„Astfel că după publicarea legii, domnul prim-ministru condamnat penal să organizeze referendumul pentru ca românii să se exprime dacă doresc penali în funcții publice. Cer Senatului și domnului Barna să introducă pe ordinea de zi proiectul ‘Fără penali în funcții publice'”, a declarat Marcel Ciolacu.

Precedenta moțiune de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu a picat

Marți, 29 iunie 2021, moțiunea de cenzură a căzut. Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în şedinţă comună, moţiunea iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Partidul Social Democrat susținea, în textul moțiunii, că guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României ‘spre prăpastie cu o viteză uluitoare’ şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă.

„Moțiunea de cenzură a căzut la o diferența foarte mare față de numărul necesar. 201 pentru, față de 234 de voturi necesare pentru adoptarea moțiunii. Exact cum am hotărât, niciun parlamentar din Coaliție nu a votat moțiunea.” a declarat la acea vreme președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Adauga un comentariu