Actualitate

Primul rezultat pozitiv în școlile din România, depistat cu testele de salivă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

Publicat: 06 dec. 2021
ministrul Sorin Cîmpeanu în timpul unei conferințe de presă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că a fost descoperit primul rezultat pozitiv în școlile din România în urma efectuării testelor de salivă. Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, primul test pozitiv a fost înregistrat luni la liceul I.L.Caragiale din București. Copilul va fi testat PCR pentru confirmarea diagnosticului.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că în 216 de școli testarea este asigurată în unitatea de învățământ. În celelalte unități, testarea cu teste de salivă se face la domiciliu, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Azi, au fost puse la dispoziție testele de salivă. Am primit semnale că au fost folosite. Dincolo de neajunsuri, au fost folosite. Am fost anunțat de DSP București că s-a raportat primul caz pozitiv depistat în urma testelor de salivă, se va face testul PCR pentru a se confirma sau infirma acest rezultat. Mizăm pe responsabilitatea părinților și a profesorilor. Sunt convins că majoritatea au înțeles să raporteze rezultatele în timp util. Din punctul de vedere al Ministerului Educației, testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie, dar nu avem altă șansă decât de a miza pe responsabilitate. Sunt convins că nu vor fi multe acele situații în care părinții să dea dovadă de iresponsabilitate”, a declarat ministrul.

El a spus că a cerut IGSU ca pe viitor testele să fie ambalate individual. Ministrul a dat asigurări că testele de salivă pentru săptămâna viitoare vor ajunge la timp în școli.

Adauga un comentariu