Local

Produs retras de pe rafturile Kaufland din Iaşi şi alte judeţe. Dacă aţi achizionat articolul, returnaţi-l

Publicat: 05 mai 2022
Produs retras de pe rafturile Kaufland
Sucul de mere și vișine 3 L a fost retras de pe rafturile magazinelor Kaufland din țară

Un alt produs a fost retras de pe rafturile Kaufland. Autoritatea Naţională Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat cetăţenii din Iaşi şi alte judeţe ale României să returneze un articol achizionat din lanţul de magazine.

Sucul de mere şi vişine de 3L „Vreau din România”, furnizat de Mărul Argintiu SRL, din Fălticeni, judeţul Suceava, ar fi depăşit valoarea admisă pentru patulină.

„Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs:

Vreau din România
Suc de mere şi vişine 3L
GTIN: 4049728003685
Lot: 417
Data de valabilitate: 17.11.2022
Furnizor: MĂRUL ARGINTIU SRL
Strada Spicului, nr.6, Fălticeni, jud. Suceava, România
Articolul menționat a fost comercializat în magazinele
Kaufland în perioada 17.03.2022–03.05.2022”, a transmis Kaufland România.

Produs retras de pe rafturile Kaufland din Iaşi şi alte judeţe, după ce a depăşit valoarea admisă la patulină

Reprezentanţii ANSVSA au anunţat că un nou produs a fost retras de pe piaţă. La sucul de mere şi vişine comercializat Kauflandului s-a înregistrat o depăşire a valorii admise pentru patulina. Persoanele care au cumpărat acest articol îl pot returna hipermaketului, iar contravaloarea va fi înapoiată.

Lanţul de magazine Kaufland şi-a cerut scuze pentru situaţia creată consumatorilor din România.

„În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.

Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea să, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată”, a menţionat sursa citată.
Comentarii
  • numai cumparati sucuri daca nu e 100% fruct. eu de la Lidl iau din ala Solevita foarte bun! 100% fruct ori la cutie de la raft ori de la frigider la pet.

  • Asa, si pentru cei ce au consumat deja???
    „”a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17.03.2022–03.05.2022”
    „Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.””
    Dar e pe raft din martie, au mai ramas cumva doar cateva produse si pot acum face un act de imagine?
    Daca dam in judecata Kaufland pentru ca ei contracteaza de la furnizor ce se intampla? cam cat costa o imbolnavire cu patulina? eu stiu ca e cancerigen si are efecte urate de la sobolan si om pana la plante. Adevarat ca e stabila in sucul de mere dar daca era pasteurizat corect la 80 de grade o perioada mai mare de 20 minute atunci se distruge si patulina caci altfel ramane in sucul respectiv.

Adauga un comentariu