Actualitate

Proiectul pilot “Kiss and Ride“ pus în aplicare la o școală din București. Cum funcționează acest sistem

Publicat: 11 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul pilot Kiss and Ride pus în aplicare la o școală din București. Cum funcționează acest sistem
“Kiss and Ride“ pus în aplicare la o școală din București

Primele sisteme „Kiss and Ride” au fost montate la o şcoală din Sectorul şase al Capitalei, iar aceste metode de îmbarcare şi debarcare sunt adaptate după modelul din străinătate.

Cel puţin în teorie, prin intermediul lor, viaţa părinţilor care îşi duc copiii la şcoală ar putea deveni mult mai uşoară.

“Kiss and Ride“ pus în aplicare la o școală din București

Părinţii vin, opresc în faţa şcolii pe o bandă dedicată special pentru această activitate, rămân 10, 15 secunde până coboară copiii şi mai apoi merg mai depate. În tot acest timp, autoturismele care nu au legătură cu şcoala merg în continuare şi circulaţia nu se blochează. Este un experiment la nivelul Sectorului şase, însă această iniţiativă s-ar putea aplica şi la alte şcoli.

Totuşi, trebuie să menţionăm faptul că această variantă vine şi cu mai multe modificări de sensuri pe străzile adiacente. Astfel, în momentul în care vor fi aplicate la nivelul sectorului astfel de modele, trebuie să fiţi foarte atenţi când sensul de mers se schimbă.

Au fost şi câteva persoane în această dimineaţă, 11 ianuarie, care au primit avertismente pentru că au venit pe interzis, însă, în sine, modelul funcţionează. Un astfel de sistem mai găsiţi în Capitală şi în Sectorul doi, iar primarul Radu Mihai ne spunea foarte clar că şi el şi-ar dori să aplice această variantă la cât mai multe şcoli.

Cu toate aceste, nu toată lumea este mulțumită de sistem. Spre exemplu, bucureștenii care trăiesc în cartierul din S2 cu proiectul pilot “Kiss and Ride“ sunt furioși.

„Asociaţiile de proprietari din zona susţinem că proiectul pilot al Primarului S2, “Kiss and Râde“ este un proiect inutil, ineficient şi prost implementat, din seria borduri şi garduri colorate, proiect care ne restricţionează accesul în bloc cu obiecte de gabarit mai mare dar care are şi aduce mai multe dezavantaje decât beneficii şi ne dorim demontarea/anularea/modificarea acestui proiect!

Cel puţin în zona noastră impactul este negativ, nu aduce nimic bun într o stradă deja foarte aglomerată cu mai multe obiective publice!!

Cu acest proiect s-a stricat/perturbat o zonă care deservea liber spitalul, policlinica, profesorii de la şcoală, riveranii şi biserica sacrificând ~20 de locuri de parcare pt ameliorarea unei probleme închipuite, 30 de min de trafic intens dimimeata şi alte 30 min la prânz, un proiect realizat din birou, fără consultare publică şi, cel mai rău, fără să se cunoască zona cu specificul şi posibilităţile ei.

La 50 de m de şcoală există 2 alei într un cvartal/patrulater de parcări administrat tot de ADPS2, alei care sunt chiar mai late decât strada Pescăruşului şi cu semnalistica necesară şi ceva educaţie şi infirmare acolo se putea oganiza un kiss and râde dorit de Primar!

Dle Primar&ADPS2, cunoaşteţi aceste detalii? În afară de aceste alei, deja la intrarea principală există de spaţiu unde la prânz microbuze de after school şi părinţi aşteaptă şi preiau copii la fel şi dimineatza, vă spunem noi cei ce locuim în zonă şi aducem copiii la aceeaşi şcoală!

Momentan avem dubii că se poate interveni corect pe strada afectată cu maşina de pompieri, am văzut cu ce dificultate intra deja utilitarele de 3.5 tone, gen maşina de gunoi, să vedem cum vom sta cu dezapezirea, dacă va fi cazul”, este prezentat în plângerea bucureștenilor.

Adauga un comentariu