Actualitate

Replica lui Marcel Ciolacu după ce premierul Florin Cîțu a spus că a fost ales de popor: Așa i-a ales poporul

Publicat: 22 iun. 2021
Marcel Ciolacu cu mâna la gură
Marcel Ciolacu, președintele PSD susține că PNL-ul a ieșit pe locul trei în alegerile parlamentare din București

Premierul Florin Cîțu a făcut o gafă de zile mari după ce a zis, într-o declaraţie că el a fost ales de popor. Asta în condiţiile în care funcţia de premier este una politică. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a ţinut să îi transmită un mesaj acestuia în care a explicat faptul că PNL a obţinut abia a treia poziţie la alegerile din București.

Declaraţiile făcute de premier vin în contextul în care în interiorul formaţiunii politice există un război politic cauzat de alegerile interne din septembrie.

Marcel Ciolacu, replică tăioasă la gafa premierului Florin Cîțu

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Marcel Ciolacu i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîțu. Declaraţiile făcute vin în contextul în care gafa premierului este una monumentală, acesta afirmând faptul că oamenii l-au ales. Asta în condiţiile în care funcţia de premier este una politică şi care nu are nicio legătură cu procesul electoral, acesta nefiind ales direct de oameni:

”Când eşti prim-ministru şi te-a ales tot poporul, cum a zis, l-a ales România prim-ministu. Îi aduc aminte că şi el şi Orban au ieşit pe locul trei la alegeri, în Bucureşti. Aşa i-a ales poporul, a declarat, luni seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Care este afirmaţia de la care a pornit scandalul

Florin Cîțu a făcut o declaraţie extrem de controversată. Cîțu a menţionat că a convins întreaga România să fie
premier şi că, pentru această funcţie este mai simplu să îşi convingă colegii de partid să îl sprijine

” Am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de o coaliție, cred că e mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”. a susținut premierul Florin Cîțu.

În replică, contracandidatul acestuia pentru şefia PNL, Ludovic Orban, a afirmat faptul că el a fost candidatul oficial pentru funcţia de premier din partea PNL la alegerile parlamentare:

“Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu”. Orban a precizat, de asemenea, că negocierile pentru formarea coaliţiei au fost conduse tot de el.

Război intern în PNL cauzat de alegerile din septembrie

Alegerile interne din PNL au cauzat un adevărat război. Sunt cel puţin trei tabere în PNL. Vorbim despre o tabără care îl susţine pe premierul Florin Cîțu, una care îl susţine pe Ludovic Orban şi o a treia tabără care aşteaptă să se poziţioneze de o parte sau de alta. Analiştii politici susţin că actualele lupte interne ar putea să lase o ” rană adâncă” iar partidul nu s-ar mai reface după aceste alegeri.

” (…) Lupta dintre cei doi (n.r. Ludovic Orban și Florin Cîțu) devine sângeroasă de-a dreptul și două luni de zile de acum încolo PNL va fi trecut de cei doi prin mașina de tocat. Nu mai refaci partidul după o astfel de luptă. Probabil că cea mai bună soluție ar fi ca Ludovic Orban să fie convins să renunțe din capul locului și atunci lucrurile se liniștesc. Mai e varianta să faci Congresul pe 25 iulie, în loc de 25 septembrie, și-n felul acesta minimizezi daunele. Dar nu, domnii vor să facă praf (…). menționa Bogdan Chireac.

 

O  altă problemă cu care se confruntă PNL-ul și coaliția de Guvernare este moțiunea de cenzură depusă de PSD. Moțiunea de cenzură are, în viziunea liderului social democrat, șanse să treacă.

Adauga un comentariu