Info Turism

Situl arheologic Mormântul Regilor din Ierusalim a fost redeschis pentru vizitatori

Publicat: 31 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situl arheologic Mormântul Regilor din Ierusalim a fost redeschis pentru vizitatori
Mormântul Regilor din Ierusalim

Situl arheologic Mormântul Regilor. Veste foarte bună pentru turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa în Tara Sfântă. Un important sit arheologic din Ierusalim a fost redeschis vizitatorilor. Este vorba despre Mormântul Regilor, proprietate a Franţei. De altfel, autorităţile franceze au avut o încercare eşuată de a-l redeschide în iunie.

După aproape zece ani de când a fost închis publicului, redeschiderea acestei bijuterii arheologice veche de 2.000 de ani, a întâmpinat probleme în urmă cu patru luni când evrei ultra-ortodocsi au încercat să intre pentru a se ruga acolo, însă fără biletele sau rezervările necesare.

Situl arheologic Mormântul Regilor. Deschis de două ori pe săptămână

De acum, acest monument funerar monumental sculptat în stânca este deschis publicului de două ori pe săptămână. Potrivit Consulatului francez, vizitatorii trebuie să se înregistreze înainte online.

Din motive ce ţin de securitate, accesul la morminte nu mai este accesibil, însă vizitatorii pot contempla băile rituale şi friza din exterior.

Circa 30 de persoane l-au vizitat la deschidere, majoritatea evrei ultra-ortodocsi pentru a se ruga înăuntru, sub strictă supraveghere a poliţiei.

„Este un eveniment special”, a declarat Yehuda Twerski, un evreu ultra-ortodox, în vârstă de 20 de ani, din New York.

„Ne vom ruga acolo. Poate cu negocieri adecvate, acesta va fi deschis mai des publicului”, a spus el.

Complexul arhologic, venerat de evreii ultra-ortodocsi

Evreii ultra-ortodocsi venerează situl, acesta fiind locul de înmormântare al reginei Helena din Adiabene, convertită la iudaism în secolul I al erei noastre, şi al unor evrei importanţi din aceeaşi perioadă.

Evreii contestă dreptul de proprietate francez. Ultra-ortodocsii reclama accesul nelimitat la sit. În cercurile arheologice, există o adevărată îngrijorare că locul nu face obiectul cercetărilor ştiinţifice, ci mai degrabă al cultului.

Exemplu remarcabil de arhitectură funerară din epoca romana, care a adăpostit cândva sarcofage în camere cu alcovuri, Mormântul Regilor este considerat unul dintre cele mai mari complexuri din această perioadă din regiune.

Adauga un comentariu