Actualitate

Sorin Iacoban: PRO România și ALDE au fuzionat. Congresul a desemnat cine va fi premier și 5 măsuri vitale pentru guvernare (P)

Publicat: 09 nov. 2020
Sorin Iacoban și mai mulți membri din Pro România

De ce aceasta fuziune?

„Această fuziune are loc pentru că este reacția sănătoasă la înțelegerea pe sub masă dintre PSD și PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziție. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care săși paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoașteți: La vremuri noi, tot noi!”. Și ALDE și PRO România sunt două partide care îi încurcă și de aceea vor să scape, pentru a-și pune în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge „cooperativa”, pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democrație de mucava! Trebuie să fiți convinși că noi, împreună, vom fi ultima redută de apărare a drepturilor și libertăților românilor. Noi vom fi cei din urmă care ne vom bate pentru libertățile fiecăruia, dar și pentru drepturile economice câștigate. Noi vom spune NU concedierilor colective, noi vom spune NU supraimpozitării celor care produc! Dar vom spune DA naționalismului economic și sprijinirii firmelor și produselor românești!,  a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tot pe data de 8 noiembrie a fost lansat și programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare, după ce Victor Ponta a fost desemnat de Congres, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prim-ministru.

Acesta a prezentat cinci măsuri pentru prima zi de guvernare, respectiv Venitul Minim de Criză, Sprijinul Economic de Criză, Programul Național de Testare, Redeschiderea tuturor școlilor și Redarea demnității și respectului datorat hainei militare.

Pe scurt, măsurile propuse de PRO România sunt:

Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.

 

Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite întreprinderilor mici și mijlocii să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.

 Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

 Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.

 PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală. Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

Criza datorată lockdown-urilor necalculate și împrumuturilor nejustificate din perioada pandemiei de către actualul guvern va lovi într-un mod crâncen în cetățeanul român și în firmele românești mai puternic ca niciodată.

Din cauza restricțiilor firmele românești vor da faliment, oamenii nu vor mai avea slujbe, astfel nu vor mai avea bani, iar fără bani nu vor avea ce mânca.

Măsurile împotriva crizei economice sunt aproape inexistente la partidele mari, iar asta trebuie sa îngrijoreze pe fiecare român in parte care este adevăratul lor scop.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu