Sport

Suporterii U Cluj și Steaua București s-au luat la bătaie. Jandarmii au intervenit în forță – VIDEO

Publicat: 08 apr. 2022

Bătaie între suporteri, în centrul municipiului Cluj-Napoca. Înainte de meciul Universitatea Cluj -CSA Steaua București, suporterii celor două tabere s-a luat la bataie.

Trecătorii și cei care stăteau la terasele din zonă s-au îndepărtat în fugă, pentru a nu fi loviți și ei. Incidente au avut loc și pe stadion, la pauză. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Unele imagini au fost surprinse de o femeie, care s-a speriat că magazinul său ar putea fi vandalizat de scandalagii. Incidentul a avut loc în Piața Muzeului din Cluj-Napoca. Dupa interventia jandarmilor, o persoană ar fi fost rănită, spun martorii.

„Vezi că ăla moare, bă! Nu știu pe care l-a plesnit. E pe jos și nu mai poate.. E o fată”, se aude în timpul bătăii.

Potrivit jandarmeriei, în altercație au fost implicați trei membri ai galeriei de la Universitatea Cluj și doi de la Steaua București.

Probleme au fost și în Piața Unirii unde, înainte de meci, suporterii Stelei au scandat lozinci la adresa rivalilor. În aceste imagini se vede cum un tânăr se împiedică după ce este lovit de un jandarm.

Incidente au avut loc și pe stadion, la pauză, când ultrașii steliști au forțat gardurile, reușind să le rupă și să intre pe teren. Spiritele s-au calmat abia dupa intervenția Jandarmeriei.

Până la acest moment, au fost date nouă amenzi în valoare de 3.800 lei. Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în scandal.

Ce au transmis jandarmii în urma evenimentului din Cluj

Comunicatul Jandarmeriei după incidentele de la U Cluj – CSA Steaua:

„Referitor la incidentele înregistrate ieri între suporterii echipelor U Cluj și Steaua București, premergătore desfășurării partidei, facem următoare precizări:

în jurul orei 17:45, un grup de 7 suporteri steliști s-a deplasat în zona Piața Muzeului, la terasele unde erau suporterii clujeni si au intrat în contact cu acestia având loc violente fizice. Jandarmii aflați în zonă au intervenit pentru a opri conflictul, reușindu-se în scurt timp izolarea celor două grupuri.

Un suporter clujean a fost reținut, iar pe timpul cât era condus către autospeciala Jandarmeriei, doi suporteri steliști au intenționat să ii lovească pe cei doi jandarmi care îl însoțeau și pe suporterul advers. Jandarmii au ripostat, unul dintre suporterii agresori fiind imobilizat și el.

În prezent sunt în desfășurare activități pentru identificarea celor implicați în încident. De asemenea, este analizată și acțiunea forțelor proprii, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident.

Până în momentul de față s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.800 lei, astfel:

-16 sancțiuni la la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 6.200 lei și 2 avertismente scrise;

– 2 sancțiuni la Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 2.500 lei.”, se arată în comunicat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Totul Despre Fotbal (@viata_in_peluza)

 
Comentarii
Adauga un comentariu