International

Toate persoanele cu telefoane mobile trebuie să facă asta! Legea a intrat deja în vigoare

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toate persoanele cu telefoane mobile trebuie să facă asta Legea a intrat deja în vigoare
Guvernul britanic a adoptat o lege care interzice anumite parole utilizate de mulți posesori de telefoane mobile.

Toate persoanele cu telefoane mobile trebuie să facă asta! Anumite parole care sunt folosite la telefoane au fost interzise. Multe persoane vor să afle care este motivul pentru care s-a luat această măsură. Iată legea care a intrt deja în vigoare.

Toate persoanele cu telefoane mobile trebuie să facă asta!

Guvernul britanic a adoptat o lege care interzice anumite parole utilizate de mulți posesori de telefoane mobile.

În Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate.

Măsurile de protecție pentru consumatori împotriva hacking-ului și a atacurilor cibernetice intră în vigoare începând de luni, 29 aprilie. Un anunț în acest sens a fost făcut de Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie.

Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Utilizatorii sunt îndemnați să folosească parole mai sigure.

Cum vor fi protejați cetățenii

Acțiunea guvernului britanic vine într-un moment în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice într-un ritm alarmant. Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici.

„Începând de astăzi, consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viața privată, datele și finanțele lor personale sunt în siguranță.”, a declarat Ministrul Științei și Tehnologiei din Marea Britanie,  Jonathan Berry.

O altă lege valabilă pentru cei care au telefoane mobile a intrat în vigoare și în România. Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile și încurajează consumatorii să prelungească ciclul de viață al produselor prin repararea acestora.

Producătorul va fi obligat să repare produsul la un preț rezonabil și într-un termen rezonabil după expirarea perioadei de garanție legală. Consumatorii vor avea acces la piese de schimb, instrumente și informații despre modul în care pot repara produsele. Consumatorii vor avea acces la un formular european de informații privind repararea, care îi va ajuta să evalueze și să compare serviciile de reparație. Acest formular va include detalii despre prețul și durata reparației în funcție de defectul constatat.

În plus, pentru a ușura procesul de reparare, va fi creată o platformă europeană online, cu secțiuni dedicate fiecărei țări. Prin intermediul acestei platforme, consumatorii vor putea găsi cu ușurință ateliere locale de reparații, vânzători de bunuri recondiționate, cumpărători de bunuri defecte sau inițiative de reparare din comunitate. După expirarea perioadei de garanție, producătorii vor avea în continuare obligația să repare produsele comune de uz casnic, care pot fi reparate din punct de vedere tehnic conform legislației Uniunii Europene. Printre acestea se numără mașinile de spălat, aspiratoarele și chiar telefoane mobile.

Noile norme urmăresc consolidarea pieței reparațiilor în Uniunea Europeană și reducerea costului reparațiilor suportat de consumatori. Totodată, consumatorii pot să împrumute un dispozitiv pe durata reparației sau să opteze pentru unul recondiționat ca alternativă, în cazul în care produsul lor nu mai poate fi reparat. Această lege europeană va intra în vigoare și va fi valabilă pentru toate statele UE, inclusiv România.

Adauga un comentariu