Terapii alternative

Covid-19: un trio de uleiuri esențiale reduce simptomele

Publicat: 21 ian. 2021
uleiuri esentiale
Un nou studiu relevă faptul că trei uleiuri esențiale ar putea reduce simptomele pacienților ușor afectați de noul tip de coronavirus, pe lângă paracetamol.

Un nou studiu relevă faptul că trei uleiuri esențiale ar putea reduce simptomele pacienților ușor afectați de noul tip de coronavirus, pe lângă paracetamol.

Când vorbim despre Covid-19, vorbim adesea despre pacienții cei mai grav afectați, care uneori necesită spitalizare, mai ales din cauza simptomelor respiratorii severe. Multe persoane suferă insă de o formă mai ușoară a bolii, cu simptome asemănătoare gripei, cum ar fi oboseală intensă și febră. Pentru acestea, nu există alt tratament decât paracetamolul și odihna. Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că anumite uleiuri esențiale ar putea contribui, de asemenea, la reducerea manifestărilor Covid-19 și la vindecare.

Cercetătorii de la Universitatea din Creta, Heraklion (Grecia), au testat un amestec de trei uleiuri esențiale considerate antivirale – și-au demonstrat deja acțiunea asupra altor infecții ale tractului respirator la om – in vitro pe celule infectate cu SARS-CoV-2, apoi într-un grup de 17 pacienți cu o formă ușoară a virusului, la o rată de 1 ml pe zi, diluat în ulei de măsline.

Această combinație a constat din cimbru (Thymbra capitata L. Cav.), Salvie arbustivă (Salvia fruticosa Mill.) și dictamus cretan (Origanum dictamnus L.). Oamenii de știință au descoperit că simptomele bolnavilor (febră, cefalee și oboseală) au dispărut după o săptămână. Rezultate încurajatoare atunci când știm că majoritatea oamenilor au nevoie de două săptămâni de recuperare. Combinata cu paracetamolul, terapia ofera o alternativă ieftină.

O speranță care va fi confirmată printr-un studiu controlat randomizat (în care s-ar compara utilizarea acestui amestec de uleiuri față de un placebo).

Adauga un comentariu