Eveniment-Social

Un nou medicament pentru pacientele cu depresie postnatală a fost aprobat. Când se va găsi în farmaciile din Iași

Publicat: 12 aug. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Un nou medicament pentru pacientele cu depresie postnatală a fost aprobat. Când se va găsi în farmaciile din Iași
Cazurile de depresie postnatală au crescut considerabil, din acest motiv a apărut pe piață prima pastilă pentru tratarea acestei depresii care sabotează o perioadă fericită și prețuită

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade prin care trece o femeie. Aceasta este afirmația după care majoritatea oamenilor se ghidează, din acest motiv, atunci când unele mame intră în depresia postnatală, situația degenerează pentru că nu știu cum să se comporte și consideră că ceva este greșit cu ele

Cazurile de depresie postnatală au crescut considerabil, din acest motiv a apărut pe piață prima pastilă pentru tratarea acestei depresii care sabotează o perioadă fericită și prețuită. Aceasta a fost aprobată și va fi vândută curând în Statele Unite. Medicamentul ar putea ajunge şi în România, dacă primește aprobare la nivel european, la sfârșitul anului 2023.

Un nou tratament pentru depresia cu care se confruntă tot mai multe mame

poză cu o mamă care suferă de depresie postnatală
Aceasta a fost aprobată şi va fi vândută curând în Statele Unite. Medicamentul ar putea ajunge şi în România dacă primeşte aprobare la nivel european, la sfârșitul anului 2023

Medicamentul este vândut sub numele de marcă Zurzuvae și trebuie administrat o dată pe zi, timp de două săptămâni. Testele clinice au arătat că pilula a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în decurs de trei zile. Efectul medicamentului s-a menținut la patru săptămâni după ultima doză, a precizat FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente).

„Depresia postnatală există. Se manifestă ca o depresie care apare post-partum și este reprezentată de tulburări depresive, stări de inutilitate, insomnii și se poate transforma în psihoză. Mama poate ajunge să-și vadă copilul ca pe un dușman. Se poate ajunge și la pruncucidere”, declară Felicia Ciobanu, psiholog clinician.

Depresia postnatală este o afecțiune gravă cu care se confruntă mamele. Însă psihologii afirmă faptul că administrarea unui medicament nu poate extirpa în totalitate o depresie care are la bază mai multe emoții puternice. Cele mai comune semne sunt tristețea, apatia sau modificări severe ale dispoziției. Crize prelungite de plâns, pierderea poftei de mâncare sau bulimia, anxietate severă și atacuri de panică, chiar impulsuri de a răni copilul sau gânduri frecvente de moarte ori sinucidere.

„Un astfel de medicament ar ameliora câteva dintre simptomele care sunt specifice pentru depresia postnatală. Cu toate acestea, mama care simte emoții puternice negative trebuie să se prezinte la un psiholog. Cum am mai spus, acest medicament ar putea ameliora unele stări, însă nu poate avea efecte definitive”, transmite Felicia Ciobanu, psiholog clinician, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași.

Cinci din zece femei suferă de depresie postnatală

poză cu pastile
Medicamentul este vândut sub numele de marcă Zurzuvae și trebuie administrat o dată pe zi timp de două săptămâni

În Iași, cinci din zece femei sunt supuse riscului de apariție a depresiei postnatale. Mai mult de 50 la sută dintre acestea nu se prezintă la medic și nu primesc tratament de specialitate, fapt care agravează stadiul depresiei.

Depresia postnatală se poate trata, însă primul pas este recunoașterea acesteia. Dacă sentimentul că vrei să dormi și să nu te mai trezești persistă, singura soluție este discuția cu un specialist care să te îndrume către un tratament medicamentos. În funcție de complexitatea depresiei, tratamentul poate dura și doi ani. Însă pericolele sunt multiple, pentru că se poate ajunge la sinucidere sau la pruncucidere. Factorii externi sunt foarte importanți, în primul rând, suportul din partea familiei.

Apariția unui nou medicament care să lupte împotriva depresiei postnatale este o bucurie pentru viitoarele mămici.

Comentarii
  • Medicamentul are o denumire optimista si de incredere: ZURZUVAE! Stadiile postmedicatie vor fi: ZURlie, ZUza si apoi VA(I)E mie, ce-i cu mine si cine sunt?
    Pe perioada administrarii medicatiei mamele mai alapteaza? Sau nu mai conteaza?

  • Astia sant nebuni. Au nenorocit o gramada DE lume cu medicamente analgezice care au dat dependenta , a se vedea scandalul farma cu analgezicelepe baza de opioide. Acuma fac SI mama si nounascutul dependente de nu stiu ce zurzuliu de medicament. Nebunie totala cu medicamente prescrise de doctori care primesc excursii SI croaziere de la companiile farma…

  • Lipsa de cardan, chiar și pentru câteva luni, duce la depresie. Asta e dovada clara.
    Medicamentul are însă rostul lui în zilele noastre, data fiind pizdificarea bărbatului și numărul în creștere exponențială al homalailor. Lipsa de cardan este oarecum justificată iar medicamentul vine sa acopere aceasta lipsa.

  • Exista demult medicamentul Cardan day&night, pentru asta. Este cu administrare orala odată la 12 ore. Pentru formele severe se folosește supozitorul. Cercetătorii britanici au descoperit că administrarea anală este mai eficienta în cazurile acute.

Adauga un comentariu