Boli si tratamente

Urechi rosii si calde. Iata care sunt cauzele

Publicat: 05 oct. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urechi rosii si calde. Iata care sunt cauzele
25

Urechile se pot inrosi din mai multe motive si, in cele mai multe cazuri, desi creeaza disconfort, nu sunt semnul unei afectiuni grave. Pe langa roseata, simptome precum durerea sau arsurile pot afecta aceasta parte a corpului. Iata cateva cauze posibilel ale urechilor rosii:

1. Sindromul urechii rosii: poate afecta una sau ambele urechi, iar cauzele sale nu sunt clare. Este o afectiunea rara care implica si inrosirea dar si o senzatie de arsura a pavilionului. Episoadele pot dura doar cateva secunde sau pot continua cateva ore. In unele cazuri, caldura, frigul sau frecarea urechii provoca simptomele, iar la tineri poate fi asociata cu migrene. 2. Insolatia. Arsurile solare pot duce, de asemenea, la urechi rosii. Arsurile solare apar dupa expunerea la soare, iar uneori chiar si dupa folosirea solarelor. 3. Infectie cutanata. Bacteriile pot intra in organism prin taieturi, muscaturi de insecte si crapaturi in pielea uscata. Urechile devin umflate si dureroase la atingere si pot sa apara febra si frisoanele.

4. Eczema seboreica. Numita si dermatita seboreica, este o afectiune comuna a pielii care poate provoca urechi rosii. Se caracterizeaza prin pete rosii; de asemenea, poate provoca roseata in alte parti ale corpului, cum ar fi partea superioara a spatelui si a fetei si poate afecta urechea exterioara. Cauza nu este cunoscuta, dar se crede ca este legata de genetica si interactiunea sistemului imunitar cu organismele care traiesc pe piele. In plus fata de roseata, simptomele pot include mancarimi si cruste pe piele. 5. Policondrita recidivanta. Este o afectiune rara care poate provoca roseata si inflamatia cartilajului oriunde in organism. Urechile sunt cel mai frecvent afectate de boala, desi poate afecta alte zone ale corpului, cum ar fi nasul, ochii, caile respiratorii si articulatiile. Cauza exacta a policondritei recidivante nu este pe deplin inteleasa, dar cercetatorii cred ca aceasta poate sa apara din cauza unei boli autoimune. In plus fata de urechile rosii, alte simptome ale bolii includ umflarea, durerea, probleme de echilibru si tulburari de auz.

Urechile rosii nu necesita intotdeauna ingrijire medicala, dar o persoana ar trebui sa consulte un medic daca sufera de urechi rosii frecvente si dureroase sau daca sufera de auz semnificative. Este important sa solicitati asistenta medicala pentru a exclude o infectie bacteriana, cum ar fi celulita, in special daca exista o febra. Alte semne ale unei infectii includ puroi care se scurge din urechi si sensibilitate sau durere. Cand apar urechi rosii datorita arsurilor soare sau iritatiei pielii, simptomele se amelioreaza, de obicei, intr-un timp scurt. In alte cazuri, urechile rosii pot fi un simptom al unei afectiuni medicale care necesita tratament. De exemplu, in prezent nu exista nici un remediu pentru policondrita recidivanta sau a sindromului urechii rosii, dar simptomele pot fi gestionate.

Adauga un comentariu