Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccinul Covid-19 ar putea modifica rezultatele mamografiei
Vaccinul Covid-19 ar putea modifica rezultatele mamografiei

Vaccinul Covid-19 ar putea modifica rezultatele mamografiei

03 mart. 2021, 07:10,
în Sanatate

Un medic american avertizează cu privire la riscurile de confuzie în timpul unei mamografii ca parte a screeningului organizat pentru cancerul de sân și recomandă femeilor care trebuie să efectueze aceasta examinare să o facă la o anumita distanta de vaccinul Covid-19.

In acest context al campaniei de vaccinare, unii specialiști avertizează cu privire la rezultatele mamografiilor, care ar putea fi modificate în cazul administrarii vaccinului anti-Covid-19.

Se recomandă efectuarea acestui test înainte de a fi vaccinata împotriva Covid-19

Dr. Lars Grimm, radiolog la Universitatea Duke Health System, invită pacientele să-și facă mamografiile de screening înainte de prima injecție cu serul anti-Covid-19 sau să își facă acest examenul medical la cel puțin patru săptămâni după vaccinare.

Deși reiterează importanța menținerii programărilor pentru screeningul cancerului de sân, ca și pentru orice altă patologie, el explică totuși că se poate face o confuzie după injectarea vaccinului. De fapt, la sfârșitul lunii ianuarie, un practicant israelian a descris cazul unei femei în vârstă de 72 de ani, care prezenta în piept opacități, care ar putea semăna cu o tumoare, dar care în realitate era o reacție imună a după injectarea vaccinului Covid-19, cu zece zile inainte.

„Dificultatea constă în faptul că ganglionii limfatici umflați sau măriți pot – în rare ocazii – să fie un semn al cancerului de sân. Cu toate acestea, după un vaccin, sunt mai probabil un semn că vaccinul ajută organismul să dezvolte anticorpi. Un răspuns imun pentru a proteja împotriva infecției cu Covid-19″, explică dr. Lars Grimm.

Razele X pot dezvălui ganglioni limfatici, efecte secundare ale vaccinului Covid-19

Ganglionii limfatici umflați sunt unul dintre efectele secundare ale multor vaccinuri, în special cel împotriva Covid-19, așa cum au demonstrat deja mai multe studii.

„Ganglionii limfatici măriți au fost observați la aproximativ 10% dintre femeile care participă la studiile clinice Moderna”, a spus medicul american. Deși ușoare, aceste efecte secundare pot, totuși, să interfereze cu diagnosticul în timpul unei mamografii, deoarece această radiografie mamară va arăta acesti ganglioni.

Prin urmare, pentru a evita confuziile și diagnosticele false, acest specialist recomandă cu tărie ca cele două consultații să fie amânate și, în mod ideal, mamografia de screening să fie efectuată înainte de a face prima doză de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024