Local

Victorie pentru Claudiu Moroșanu, fratele lui „Moartea din Carpaţi”. Aceasta a scăpat de acuzațiile din dosarul de fraudă „Cellini”

Publicat: 19 nov. 2020
Cătălin și Claudiu Moroșanu

Claudiu Moroșanu, fratele lui Cătălin Moroșanu a scăpat de acuzaţiile procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Acesta a ieşit victorios în dosarul de fraudă, având un prejudiciu de 3.433.149 lei, în care a fost trimis în judecata de Alessandro Amato, fondatorul lanţului de magaze de bijuterii Cellini.

Magistraţii au anulat interceptările telefonice efectuate în dosarul de fraudă.

Astfel, Claudiu Moroșanu poate scăpa de o condamnare. Judecătorii Tribunalului Iaşi au hotărât că o serie de probe din dosar să fie eliminate. Fratele luptătorului a scăpat de acuzaţiile aduse în dosarul de frauda fiscală, care a fost trimis în judecata de către procurorii DIICOT Iaşi.

”Pe cale de consecinţă, dispune excluderea juridică, din materialul probator, a tuturor proceselor verbale de consemnare a activităţilor de supraveghere tehnică menţionate anterior şi excluderea materială, prin îndepărtarea de la dosarul cauzei a tuturor mijloacelor de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică enumerate anterior”, au arătat judecătorii în minuta sentinţei de astăzi.

Acuzațiile procurorilor DIICOT Iași, imprecise

Acuzaţiile formulate de procurorii DIICOT sunt imprecise având un caracter general fără legătură cu fapte concrete care ar putea constituit baza unor acuzaţii penale.

”Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei, consecinţă a formulării imprecise, cu caracter de generalitate, a acuzaţiilor faţă de inculpaţi, cu privire la fiecare dintre infracţiunile reţinute în sarcina acestora, atât din perspectiva analizei condiţiilor de tipicitate, cât şi din perspectiva indicării precise a datei, împrejurărilor şi modalităţilor de comitere a acţiunilor apreciate a constitui forme simple sau agravate de ilicit penal, precum şi a indicării şi delimitării acţiunilor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, respectiv clasarea cu privire la infracţiunile de „evaziune fiscal㔺i >”, se mai arată în minuta sentinţei de astăzi.

În acest context, magistraţii le solicită procurorilor să spună dacă își mențin sau nu acuzațiile din dosar.

”În temeiul disp. art. 345 alin. 3 din Codul de procedură penală, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, DIICOT-ST Iaşi va remedia neregularităţile actului de sesizare, precum şi va elimina din conţinutul acestuia referirile la mijloacele de probă care au fost excluse şi va comunica dacă se menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau se solicită restituirea cauzei”, au mai arătat judecătorii.

Reamintim faptul că fratele luptătorului, Claudiu Moroșanu, a fost trimis în judecata în luna iulie 2019 într-un dosar de frauda privind tranzacţii cu aur. Acesta a fost trimis în judecata în calitate de administrator al societăţii Gold Brut Internaţional Iaşi. Alături de Claudiu Moroșanu a mai fost trimis în judecată şi Alessandro Amato fondatorul lanţului de magazine de bijuterii Cellini din Bucureşti. Procurorii au estimat în acest dosar că prejudiciul adus statului este de 3.433.149 lei.

Adauga un comentariu