WoW!

Zerul – Medicament tradiţional pentru o greutate normală

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zerul - Medicament tradiţional pentru o greutate normală

Zerul este o zeamă acră, gălbuie şi uşor tulbure, care rămâne din prepararea diferitelor tipuri de brânzeturi. În această stare, nefiert, zerul este un leac din bătrâni extrem de valoros. E folosit la hainirea animalelor, dar la oameni are efecte tămăduitoare deosebite.

Italienii au un proverb care s-a păstrat încă din secolul XVI: „Dacă toată lumea ar fi hrănita cu zer, doctorii ar da faliment„. Dar cine mai bea astăzi zer? Acest preparat de stana şi-a pierdut întrebuințarea, dar nu şi valoarea curativă. Zerul conține substanțe hrănitoare, aceleași pe care le are şi laptele, însă mai puține grăsimi. Este bogat în vitaminele din complexul B, calciu, potasiu şi iod. Proteinele din zer conțin cea mai mare concentraţie de lanţuri de aminoacizi. Producţia de anticorpi se realizează numai sub acțiunea aminoacizilor, unul dintre cei mai importanți fiind cisteina.

Medicament tradițional

Zerul e cunoscut încă din vremurile Greciei Antice. Se spune ca Afrodita obișnuia să se scalde în băi cu zer. Hipocrate îl recomandă ca pe un mijloc eficient în lupta cu tuberculoza, hepatita şi afecţiuni ale pielii. în secolul XVIII, în Europa au fost înfiinţate instituţii speciale de învăţământ, unde se studiau capacităţile terapeutice ale acestui produs. Însă zerul a fost dat uitării pentru multă vreme, rămânând doar în reţetele populare. Tărăncile utilizau lichidul rămas după obţinerea brânzei de vaci pentru curăţarea tenului, ca lichid de dilutie pentru clătite, la acrirea ciorbelor sau îl foloseau pentru prepararea diverselor băuturi răcoritoare ori a deserturilor.

Zerul – Medicament tradiţional pentru o greutate normală

Proteinele din zer precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina sunt foarte bogate în glutamil-cisteina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi celulari, un mecanism defensiv important împotriva radicalilor liberi. Aminoacizii din zer constituie o adevărată sursa de energie pentru cei implicaţi în exerciţii fizice prelungite, solicitante şi permit atleţilor un antrenament mai intens pe o perioadă mai îndelungată de timp. Proteină din zer obliga ficatul să sintetizeze alţi acizi biliari, consumând astfel rezervelor de colesterol hepatic. Zerul stimulează imunitatea prin conţinutul de lactoferina. Protejează împotriva demineralizării ţesuturilor dentare.

O terapie pentru toți

Toate substanțele din zer sunt foarte repede asimilate şi acționează rapid. Zerul terapeutic trebuie să fie proaspăt. Se obţine prin strecuratul laptelui după ce s-a prins, alegându-se de coagulul care servește la fabricatul brânzei. Se poate găsi şi sub formă de praf în majoritatea magazinelor naturiste. Cura de zer are o vechime de milenii şi e folosită mai ales în scop diuretic. în realitate, însă, beneficiile zerului sunt infinite. Este un bun adjuvant în tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare şi osteoporozei.

Zerul de lapte este eficace în tuberculoza pulmonară, în bolile de stomac şi intestine, în cazuri de obezitate, constipaţie, chiar şi pentru sugari. întăreşte unghiile şi părul, netezeşte pielea şi o catifelează. Elimină problemele de tranzit interstinal. în plus, zerul este tolerat de majoritatea persoanelor care au alergie la lactate. Concentratul de proteine din zer conţine 90% sau chiar mai multe proteine, puţine grăsimi sau chiar de deloc lactoză. într-un cuvânt, cura cu zer este bună pentru oricine, inclusiv pentru oamenii sănătoşi.

Controlează greutatea

Una dintre calitățile de bază ale zerului este faptul că este sărac în calorii. El ajuta la eliminarea reziduurilor din organism, potoleşte foamea şi, de aceea, este un component din ce în ce mai des întâlnit în tot felul de diete şi cure de slăbire. Zerul topeşte grăsimile. Un pahar de zer conţine doar 48 kilocalorii şi îl puteţi bea în locul unui pahar cu apă, deoarece îndepărtează şi setea. Proteinele din zer stimulează corpul în producerea colecistokininei, un hormon care apare după masa şi care dă senzaţia de saţietate şi poate ajuta la pierderea în greutate.

Studii recente au făcut legătura între consumul de produse lactate şi controlul greutăţii, iar, dintre toate celelalte proteine, proteinele din zer ajuta cel mai mult la creşterea muşchilor scheletici. Ajută la recăpătarea forţei în cazul femeilor diagnosticate cu HIV. Cura cu zer are efect depurativ, ajutând astfel în unele afecţiuni precum gută. Se fac cure de 2-3 luni, în care se beau 3 căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Stopează dezvoltarea tumorilor

Zerul conţine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros în tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixează magneziul la nivel celular şi creşte valoarea energetică a celulelor muşchiului inimii, mărind astfel rezistenta la efort şi stres. Două-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sânge, scad procentul de colesterol din ficat şi protejează sistemul cardio-vascular. Jumătate de litru de zer consumat zilnic creşte capacitatea de apărare a organismului şi distruge bacteriile.

Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creşte în timp capacitatea naturală de apărare a organismului, care devine mult mai rezistent la infecţiile virale şi bacteriene. Urda este un preparat obţinut din separarea zerului de brânză şi i se mai spune extract de proteină de zer. Procedeul e cunoscut de mii de ani doar în România şi Corsica. în mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas şi cancer de ficat), 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru de zer) administrate zilnic, timp de 6 luni, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei şi a numărului de limfocite. Un tratament de o lună, în care se bea câte o jumătate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.

Bun pentru memorie, ficat, plămâni şi stomac

Ca agent microbian, zerul ajuta la reducerea rezistenţei celulelor canceroase, în timp ce creşte imunitatea. Zerul este bogat în aminoacidul L-triptofan, care poate ajuta la îmbunătăţirea frunctiilor cognitive în cazul persoanelor stresate şi care a fost asociat cu scăderea stărilor de insomnie. Proteinele din zer îmbunătăţesc absorbţia calciului şi ajuta la prevenirea osteoporozei. Tot zerul activează un protector al celulelor numit glutation, care neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. S

tudiile arată ca zerul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Zerul îmbunătăţeşte funcţionarea rinichilor şi a ficatului, stimulează tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizează funcţionarea sistemului nervos, ajuta în cazurile de reumatism, hipertensiune, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, previne apariţia aterosclerozei. La răceală, un pahar de zer în care aţi adăugat şi fructe proaspete va face minuni.

De asemenea, zerul creşte densitatea minerală osoasă. Este colagog (stimulează lactaţia la femeile care alăptează), diuretic, stimulează activităţile intestinelor (de două ori pe zi, se recomanda consumul unei ceşti de zer îndulcit cu puţină miere). Este bine ca sugarilor, înainte de alăptare, să li se dea 2-3 linguriţe de zer. Poate fi folosit tranzitoriu, după dieta hidrică la copiii cu tulburări acute de nutriţie.

Frumuseţe garantată

În aplicaţii externe, sub formă de comprese, ajuta în afecţiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau degerăturile. Pentru eczeme, se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasă vreme de 60 de minute, după care se îndepărtează şi se lasa zona tratată să se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de două săptămâni. În degerături, zonele afectate se învelesc în tifon înmuiat abundent în zer. Se lasa astfel învelite vreme de o oră, după care se spala cu apă. Calităţile antioxidante ale zerului (capacitatea de a proteja pielea împotriva radicalilor liberi, cei care intensifica procesul de îmbătrânire) au fost de curând remarcate şi exploatate şi de către marii producători de produse cosmetice.

Zerul – Medicament tradiţional pentru o greutate normală

A apărut o serie întreagă de preparate cosmetice bioactive pe bază de zer. Acasă, zerul poate fi utilizat cu succes ca bază pentru măştile de regenerare şi de albire a tenului, de asemenea, ca loţiune pentru întărirea firului de păr. Staţi 15-20 de minute în cada cu apă caldă în care aţi adăugat doi litri de zer. Efectul va fi pur şi simplu incredibil, pielea va fi catifelată şi elastică. Spălaţi-vă pe fata cu zer de două ori pe săptămână. Veţi constata că arătaţi cu 10 ani mai tânără. Iar dacă adăugaţi în el şi fulgi de ovăz, nu veţi găsi un produs natural mai bun pentru peeling.

Persoanele care au un ten sensibil şi se înroşesc frecvent, trebuie să ştie că zerul este bogat în albumina, calmează iritațiile şi ajuta celulele în procesul de regenerare. Puteţi amesteca trei linguriţe de zer cu o linguriţă de zeamă de lămâie, aplicaţi masca pe faţă şi masaţi uşor cu vârful degetelor. După câteva minute, spălaţi fata cu apă călduța. Dacă aveţi mâinile aspre, puteți folosi același truc, însă trebuie să staţi cu mâinile unse timp de10 minute.

Cura cu zer

Laptele acru se încălzește pe foc până când se încheagă, iar apoi masa obținuta se strecoară printr-o bucată de tifon împăturită în mai multe straturi. Rezultatul va fi o brânza de vaci proaspătă şi un lichid tulbure, uşor verzui: zerul din lapte. Administrat pe stomacul gol, provaca o secreţie biliară abundenţă şi este în același timp diuretic. Cura cu zer e recomandată dimineaţa pe nemâncate, cu cel puţin jumătate de oră înainte de cafea. Se consuma 200 ml de zer proaspăt. Cura durează 3-4 săptămâni.

Încercaţi zerul în băuturile de fructe sau ca ingrediente în reţeta preferată de shake, cu lapte degresat, lapte de soia, băuturile cu lapte de migdale sau ovăz. încercaţi zerul în băuturile de fructe sau ca ingrediente în reţetă de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia. Extractul proteic din zer, ceva foarte asemănător cu urda, o brânză extrem de bogată în proteine şi fără grăsimi. Zerul se păstrează în recipiente uscate şi răcoroase.

Adauga un comentariu