Actualitate

EXCLUSIV! A fost descoperit locul secret folosit de Nicolae Ceausescu la Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 06 aug. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Putini si-ar fi imaginat ca, la doar cativa zeci de kilometri de orasul Iasi, dictatorul Nicolae Ceauseascu avea un loc secret de intalnire! @ Aici venea regulat dupa 1980, cu sotia sa Elena, cu lideri ai fostei nomenclaturi si securistii care-l protejau @ Totul se petrecea iarna, la marginea unei paduri a judetului @ Ceausescu sosea cu elicopterul  @ El folosea arme, iar totul se lasa cu momente sangeroase 

Toata lumea cunoaste, la aproape un sfert de secol de la inlaturarea sa, faptul ca dictatorul Nicolae Ceausescu era pasionat de vanatoare. Exista numeroase dovezi, atat marturii, filme sau fotografii cu adevaratele „orgii” vanatoresti pe care le comanda. Totusi, foarte putini oameni cunosc locul din judetul Iasi unde, cativa ani la rand, Ceausescu venea si participa la asemenea momente. Este vorba de o cabana aflata la marginea comunei Mosna, langa o padure. Chiar si in zilele noastre, intreaga zona este plina de porci mistreti si de o frumusete si naturalete cum rar se mai gaseste in judet.

Citeste si: Un iesean este celebru in Italia! Averile bogatasilor din peninsula sunt pe mana lui – GALERIE FOTO, VIDEO

Dupa prima zapada, Ceausescu sosea cu elicopterul

Mosnenii isi mai aduc si acum aminte de ceea ce insemna vizita tovarasului in comuna si cu se derula marea vanatoare. Printre acestia, inimosul si gospodarul primar Georgel Popa le-a prezentat jurnalistilor de la BUNA ZIUA IASI (BZI), in exclusivitate, atat cabana unde poposea Nicolae Ceausescu, cat si date inedite despre calatoriile sale pe aceste meleaguri. „Dupa 1980, o data pe an, acesta sosea la Mosna pentru a participa la una din vanatorile sale faimoase. El venea, regulat, dupa ce cadea prima zapada. La noi in comuna, pe atunci, erau momente extrem de intense. Avem drumul strategic, ce ne leaga de Cozmesti unde la mijlocul lui exista un mic helioport. Aici, in fiecare luna decembrie ateriza, cu doua elicoptere, tovarasul. Va dati seama ca, inainte, securistii veneu la noi in comuna, stateau la noi cateva zile si securizau zona. El statea cate o zi si pleca direct la vanatoare. Dupa ce se termina actiunea, poposea la o cabana de la marginea padurii unde manca si se odihnea putin. Nu dormea aici, doar se preparau carnurile de la vanatoare… Oricum, el era un tip retras, modest chiar si nu avea pretentii exagerate… Pentru noi era bine, drumurile erau curatate de zapada, se asfalta regulat…”, povesteste primarul.

Citeste si: EXCLUSIV! Mesaj tulburator trimis de la Iasi! E scris cu sange si razbate din mormantul unei mari personalitati – GALERIE FOTO

„Scorpia” de Elena si pretentiile sale exagerate

Acum, aflata in administrarea Ocolului Silvic Raducaneni, cabana este intr-o stare foarte buna si „decorata” extrem de interesant la interior. Totul are un aer rustic, fiind impodobita cu diverse trofee de la vanatorile organizate. Cladirea are parter si etaj. Jos este o sala de mese, iar sus un balcon si doua dormitoare. Amintirile se leaga si de Elena despre care si mosnenii pot depune marturie ca era cea mai rea persoana dintre cei doi. „Imi aduc aminte ca, povestesc oamenii din sat, Elena a vrut o data apa minerala… In zona sunt multe izvoare reci, ca la munte, dar nu! Ea a vrut apa minerala… Bineinteles, oamenii nu au avut de unde sa-i aduca! Atunci, ea s-a ridicat brusc de la masa iar, a doua zi, toti cei responsabili cu protocolul au fost destituiti… Era foarte rea, haina chiar. Asta spre deosebire de el care, cand venea, se comporta normal, fara sa aiba o atitudine superioara. Dincolo de asta, o alta istorioara interesanta este legata de momentul cand un mos din comuna, cu tot alaiul de securisti, a reusit sa-i inmaneze un plic lui Ceausescu. Bine, dupa aia, l-au altoit pe batran dar, la cateva zile, problema pe care o semnalase a si fost rezolvata”, a mai rememorat Georgel Popa. 

Citeste si: Povestea femeii din spatele unui mare om de stiinta iesean – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu