Magazin

15 paşi pe care trebuie să îi respecţi dacă vrei să îţi dai copilul la o grădiniţă bună

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
15 paşi pe care trebuie să îi respecţi dacă vrei să îţi dai copilul la o grădiniţă bună

O gradinita buna inseamna o institutie care iti poate prelua cat mai multe responsabilitati, lasandu-te sa lucrezi si sa ai timp pentru tine si in acelasi timp ii poate oferi copilului educatia si grija de care are nevoie. Daca ai ajuns in punctul in care trebuie sa cauti o gradinita pentru prichindelul tau, nu trebuie sa te lasi prada tuturor informatiilor contradictorii pe care le intalnesti peste tot (internet, prieteni, familie, etc).

Este suficient sa urmezi cativa pasi si sa te asiguri ca experienta pe care o va avea copilul va fi cea corecta.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii respecti atunci cand iti dai copilul la gradinita?

  1. Cauta locatia perfecta!. Este foarte important sa alegi o gradinita cat de cat aproape de casa si aproape de locul tau de munca. Chiar daca ai auzit de gradinite foarte bune aflate la mare distanta de casa, este bine sa le eviti, deoarece vei pierde suficient de mult timp pe drum, ceea ce poate deveni destul de stresant. Vezi aici o lista actualizata cu gradinitele din zona in care locuiesti. Tot pe acest site poti afla mai multe informatii esentiale precum: tarife, program, activitati optionale/ extracuriculare etc. Inainte de a lua orice decizie, incearca sa iei in calcul absolut toate posibilitatile: cine poate sa ia copilul de la gradinita atunci cand nu poti sa ajungi? Cine il poate duce? Exista prieteni sau membri ai familiei care stau in apropiere si la care poti apela in caz de nevoie.
  2. Analizeaza programul gradinitei. Este un alt aspect important pe care nu trebuie sa il neglijezi. Acesta trebuie sa se muleze cat se poate de bine pe programul tau de munca. Daca ai un job clasic, de la 9 la 17, s-ar putea sa te incante o gradinita cu program prelungit. Daca lucrezi de acasa, in schimb, o gradinita cu program normal este cea mai potrivita.
  3. Daca nu gasesti nicio gradinita care sa se muleze cu programul tau, ia in calcul sa platesti pe cineva care sa duca copilul acasa si sa aiba de el pana in momentul in care aungi.
  4. Ia o decizie in ceea ce priveste tipul gradinitei. Exista o multime de variante de gradinite. Poti opta pentru gradinite de stat, poti alege gradinite private, te poti orienta spre variante in engleza, franceza sau germana sau poti miza pe gradinite ce pun accent pe arta sau pe sport. Inainte de a alege tipul gradinitei incearca sa descoperi care este inclinatia celui mic. Cu siguranta, iti vei da seama daca este pasionat de muzica, de pictura sau de sport si vei putea sa iei cea mai buna decizie.
  5. Vorbeste cu educatorii. Daca ai gasit cateva gradinite care iti sunt pe plac, vorbeste cu educatorii pentru a descoperi daca sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Un educator bun nu trebuie sa fie neaparat acreditat, ci doar sa aiba experienta necesara pentru a avea grija de copii. Nu este suficient sa tii cont de ceea ce zic educatorii insa. Conteaza foarte mult si parerea parintilor. Daca poti, asadar, intra in contact cu alti parinti care au copiii la gradinita aleasa si afla cat mai multe lucruri de la ei.
  6. Afla care este programa gradinitei! Incearca sa afli cat mai multe lucruri despre modul in care se vor desfasura cursurile! Este foarte important sa se puna accent pe toate nivelurile de dezvoltare ale copilului, fie ca este vorba despre dezvoltare fizica, intelectuala sau sociala.

In principiu, trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu. Conteaza modul in care este construita cladirea, conteaza modul in care este amenajat spatiul de joaca de la exterior sau modul in care este tratata problema sanatatii. Unele gradinite, spre exemplu, au propriul cabinet medical ceea ce inseamna un plus de siguranta pentru prichindei.

 

 

Adauga un comentariu