Magazin

6 Reguli de îngrijire a diamantelor

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 Reguli de îngrijire a diamantelor

Deși diamantele sunt considerate cele mai dure pietre, chiar și ele pot suferi în urma exploatării sau îngrijirii incorecte. Astfel, cât de dure și invincibile nu ar părea, diamantele sunt, totodată, destul de firave în raport cu acțiunea anumitor factori. Acești factori nu doar că diminuează efectul wow de strălucirea naturală a pietrei, dar pot provoca, pe termen lung, o eventuală distrugere a diamantului. Totodată, nu e cazul să te panichezi. Din fericire, îngrijirea diamantului este destul de simplă și nu necesită instrumente sau remedii speciale. În continuare găsești câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți tratezi diamantul cu grija și acuratețea necesară.

  1. Curăță diamantul cel puțin o dată în lună. Această acțiune este crucială, de aceea îți recomandăm să nu o neglijezi. Plus la aceasta, curatarea diamantului nu necesită mult timp sau anumite resurse speciale. Cel mai simplu, dar totodată și eficient mod de a-ți curăți diamantul este de a-l înmuia într-un mic castron cu apă și săpun. Nu există restricții în ceea ce ține de tipul săpunului, dar practica demonstrează că cel mai bine se descurcă cu această misiune anume săpunul de vase. Poți folosi o periuță de dinți pentru a curăți diamantul. După ce îl curăți cu acuratețe, clătește-l în apă curată. Clătiți. După aceasta plasează bijuteria pe un prosop și accelereaza uscarea acesteia cu ajutorul unui uscător de păr.

O altă modalitate eficientă de a-ți curăța bijuteriile cu diamante este de a le plasa într-o soluție cu detergent pentru geamuri, de exemplu. Este recomandat să plasezi diamantele într-o astfel de soluție timp de 20 minute. Aceste soluții, de obicei, conțin amoniac. Amoniacul va elimina orice murdărie dură chiar și din spatele pietrei prețioase. Apropo, nu folosi niciodată soluții cu amoniac pentru a curăța perle, smaralde, opale sau incrustări.

În cazul în care soluțiile enumerate mai sus ți se par prea simple sau unele eventual dăunătoare, poți procura un dispozitiv special cu ultrasunete. Poți găsi un asemenea produs la un preț mediu de circa 40 USD.

Dacă totuși DIY-urile nu fac parte din stilul tău, ai putea pur și simplu să duci diamantul la bijutierul local. Acesta îți va oferi un serviciu de curățare profesională cu abur. Apropo, nu este nevoie să mergi anume la bijutierul de la care ai cumpărat bijuteria respectivă. Bijutierii de obicei oferă servicii de curățare chiar și pentru produsele achiziționate din alte saloane.

  1. Separă diamantele de alte bijuterii. Principiul de separare a diamantelor de alte bijuterii te ajută să eviți zgârieturile. Este recomandat să păstrezi bijuteriile cu diamante în cutia originală, o cutie de bijuterii căptușită cu țesături, învelită în hârtie moale sau într-o pungă separată pentru bijuterii. Aceasta este o practică cu adevărat importantă pentru a proteja bijuteriile cu diamante.
  2. Inspectează periodic diamantul. Inspectarea periodică a diamantului îți permite să fii sigur că diamantul tău nu este zgâriat și că acesta se află într-o condiție tehnică perfectă. În cazul în care observi anumite modificări în structura fizică a diamantului, în modul cum arată sau modificări de oricare alt tip, este recomandat să faci cât mai rapid o inspecție profesională a diamantului.
  3. Evită contactul dintre diamant și produse cosmetice. Majoritatea substanțelor cosmetice conțin elemente care diminuează strălucirea diamantului. Astfel, ar fi bine să eviți păstrarea bijuteriilor cu diamante pe raftul de baie, spre exemplu. Această recomandare este determinată de faptul că pe un raft de baie, de cele mai multe ori, poți plasa și un parfum, fixativ, deodorant, etc. Astfel de substanțe diminuează, cu timpul, strălucirea diamantului.
  4. Lustruieste-ti diamantul. Pentru a păstra strălucirea de altă dată, este necesar să lustruiești periodic diamantul. Deși diamantele sunt destul de dure, acestea totuși sunt afectate de influența factorilor exogeni. Dacă ar fi să analizăm o perioadă mai lungă, vei observa că diamantul tău se uzează în timp ce faci baie, te speli pe mâini, etc. Astfel, diamantul tău se poate acoperi cu o nuanță galbenă și poate pierde din strălucirea de odinioară. Pentru a restabili acea strălucire frumoasă și pură, ar trebui să-l lustruiesti periodic.
  5. Execută cu atenție orice acțiune / manipulare pe care o faci cu bijuteriile cu diamante. Fii întotdeauna blând atunci când manipulezi diamante. O astfel de abordare îți va permite să eviți influența factorilor fizici asupra diamantelor și strălucirii acestora.

Precum am menționat la început de articol, diamantele într-adevăr sunt rezistente și îți pot fi alături pentru tot parcursul vieții. Totodată, durabilitatea acestora nu exclude și factorul de vulnerabilitate a diamantelor față de zgârieturi, murdărie și alți factori nocivi pentru bijuteriile care conțin bijuterii. Urmând sfaturile descrise mai sus vei reuși să acorzi diamantelor grija cuvenită, să le menții calitatea frumoasă și curată, cât mai mult timp. Doar în așa mod diamantele tale îți vor servi o o perioadă îndelungată de timp. O gamă variată de bijuterii cu diamante o găsești în magazinul online Le’Ador.

https://www.leador.ro/

 

Adauga un comentariu