International

A devenit interzis! Ce trebuie să știe cei care se uită la televizor

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A devenit interzis Ce trebuie să știe cei care se uită la televizor
Noua regulă se referă la faptul că este ilegal să se facă publicitate în mass-media jocurilor de noroc.

A devenit complet interzis. O lege a fost adoptată într-o țară importantă din Uniunea Europeană. Noua regulă se referă la faptul că este ilegal  să se facă publicitate în mass-media în ceea ce privește un anumit segment de activitate. Iată ce trebuie să știe cei care se uită la televizor.

A devenit interzis!

Parlamentarii bulgari au adoptat în unanimitate și fără dezbateri amendamentele la legea privind jocurile de noroc. Se interzice, astfel, publicitatea acestora în mass-media. Măsura reprezintă o mișcare importantă pentru protejarea populației, în special a tinerilor, de impactul negativ al publicității agresive a acestor activități.

Cu toate acestea, există o excepție pentru difuzarea extragerilor loto. E vorba de cele organizate de compania de stat Totalizatorul Bulgar de Sport. Acesta se află sub jurisdicția Ministerului Tineretului și Sportului. În acest sens, s-a luat în considerare faptul că Loteria distribuie o parte din profiturile sale către sport și cultură și că nu dispune de fonduri discreționare.

În plus, se interzic sălile care găzduiesc jocurile de noroc în localitățile cu mai puțin de 10.000 de locuitori. Excepție fac orașele de frontieră și stațiunile. De asemenea, pariurile online vor fi restricționate prin intermediul unui regulament specific.

Sancțiuni severe pentru cei care încalcă legea

A fost adoptată introducerea unui software pentru a garanta un timp maxim de joc pe paginile de internet ale operatorilor de jocuri. Orice persoană care publică, difuzează sau distribuie reclame pentru jocurile de noroc riscă să primească amendă. Consiliul Media Electronică va superviza conținutul publicitar. În caz de încălcări, va informa Agenția Națională de Venituri. În cazul unei încălcări, directorul executiv al ANR va notifica organizatorul despre neregulă. Se va acorda un termen de o lună pentru a remedia ilegalitatea și pentru a elimina consecințele. Pedepsele vor fi graduale: pentru prima încălcare, amenda va fi de 5.000 BGN, pentru a doua încălcare – 20.000 BGN și pentru a treia – revocarea licenței.

O altă țară care vrea să impună legi severe pentru posesorii de telefoane mobile este Franța. Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, în timp ce utilizarea smartphone-urilor cu acces la internet ar trebui interzisă celor sub 13 ani, au decis autoritățile din Franța. Mai mult, aplicaţiile de social media ar trebui interzise copiilor sub 15 ani, iar minorii de peste 15 ani ar trebui să aibă acces doar la platforme considerate ,,etice”, se precizează în noul proiect de lege.

Un studiu recent realizat de neurologul Servane Mouton a arătat că reţelele de socializare ar putea afecta profund sănătatea mintală a tinerilor şi medicul a cerut companiilor de tehnologie să protejeze copiii care se află în stadii critice de dezvoltare a creierului.

Raportul a constatat, de asemenea, că timpul excesiv petrecut în faţa ecranelor are un impact asupra somnului copiilor şi este unul dintre factorii care determină obezitatea infantilă, în timp ce social media poate creşte riscurile de anxietate şi depresie. Rămâne de văzut dacă noul proiect de lege va fi aprobat și pus în aplicare în Franța.

De asemenea, guvernul britanic a adoptat o lege care interzice anumite parole utilizate de mulți posesori de telefoane mobile. În Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate. Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Utilizatorii sunt îndemnați să folosească parole mai sigure.

Adauga un comentariu