Eveniment-Social

A murit profesorul Ioan Avarvarei fostul rector al Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi

Publicat: 17 sept. 2021
Profesorul Ioan Avarvarei a decedat
Profesorul Ioan Avarvarei a decedat

A murit profesorul Ioan Avarvarei fostul rector al Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Acesta era în vârstă de 80 de ani.

Reprezentanții Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi au tranmis un mesaj prin care și-au exprimat regretul cu privire la vestea tristă care s-a abătut asupra instituției.

„Rectorul şi Consiliul de Administrație ale Universității de Ştiinţele Vieții Ion Ionescu de la Brad din Iaşi anunță cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice a distinsului prof. univ. dr. dr. Hc. IOAN AVARVAREI, om de o aleasă noblețe sufletească, dascăl desăvârșit și devotat, care și-a dedicat întreaga viață formării a generații și generații de ingineri, iar în calitate de decan și rector a contribuit în mod esențial la progresul și dezvoltarea universității noastre. Școala agronomică ieșeană pierde un prestigios cadru didactic, un om de mare echilibru, cu alese calităţi intelectuale şi morale, model de dăruire și profesionalism. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndurerate iar Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și să îl odihnească în pace”

Cine a fost profesorul Ioan Avarvarei

Ioan Avarvarei s-a născut pe 6 iulie 1941 în localitatea Huși din județul Vaslui. Acesta a fost un profesor universitar în domeniul agriculturii, fost senator român în legislatura 1996-2000 ales în județul Iași pe listele partidului PDSR. În cadrul activității sale parlamentare, Ioan Avarvarei a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Bulgaria, Republica Columbia și Republica Azerbaidjan. Ioan Avarvareia fost membru în comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală.

Născut la Huși, Ioan Avarvarei a absolvit Facultatea de Agronomie de la Iași în 1966. În perioada 1990 – 1996, Avarvarei a fost decan al Facultății de Agronomie. Din martie 1996 a îndeplinit funcția de rector al Universității Agronomice. Membru PCR din 1968, Avarvarei s-a înscris în PDSR, actualul PSD, în 1996. Timp de patru ani, între 1996 și 2000, Avarvarei a reprezentat Iașul ca senator din partea PDSR, nefiind un parlamentar activ. În 2004, Ioan Avarvarei a demisionat din funcția de prefect al județului Iași.

Adauga un comentariu