Coronavirus

Aceasta este „zona roșie” din România. Focarul de coronavirus, în 4 județe și Capitala

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aceasta este zona roșie din România. Focarul de coronavirus în 4 județe și Capitala

Explozia de noi cazuri de coronavirus în România este concentrată în anumite zone din România. Doar 4-5 județe, plus Capitala, sunt responsabile de majoritatea noilor infecții și decese. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu a exclus carantinarea anumitor focare din țară, după prelungirea stării de alertă care va fi votată azi în ședința de guvern.

Aproximativ 45% din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova, iar 53% dintre decese au avut loc în Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați, arată o statistică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit raportului INSP pentru săptămâna 6-12 iulie, în județele Argeș și Brașov se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 la 100.000 de locuitori, în timp ce în județele Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Vrancea și Prahova rata de incidență este de peste 50 la 100.000 de locuitori, potrivit Digi24.

„În săptămâna 6 – 12 iulie, 44% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova. 53% din totalul deceselor au fost înregistrate in Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați”, se arată în raport.

30 de decese în doar 24 de ore

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră „aproape iminentă” prelungirea stăării de alertă cu 30 de zile. Decizia va fi luată azi în ședința de guvern, care începe la ora 17.00, după ce, în prealabil, premierul Ludovic Orban participă la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de la ora 16.00, conform calendarului anunțat de Guvern.

″În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu