Local

Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor! Plătește aproape 500.000 euro pentru terenul Consiliului Județean – FOTO/VIDEO

Publicat: 02 sept. 2020
Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor, afacerea fiind de 400 de milioane de lei
Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor

Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor. Investiția este de aproape 10 milioane de euro. Primul avion tractat în hangar aparține companiei Pegasus, din Turcia. Compania Aerostar a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei

Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor. Lansarea oficială a avut loc ieri, în prezența lui Grigore Filip, director general Aerostar. Hangarul Aerostar a fost amenajat lângă Aeroportul Internațional Iași pe o suprafață de 16.000 metri pătrați, pus la dispoziție de Consiliul Județean Iași. Compania plătește pentru teren o redevență anuală de 10.500 euro, timp de 49 de ani. Aici vor fi reparate avioane civile de tip Airbus 320 și Boeing 737.

„Acest proiect a început acum doi ani, pentru realizarea acestui centru de mentenanță. Ne-am propus un buget de investiții de 10 milioane de euro, deocamdată suntem în buget. Pentru Aerostar este prima ieșire din perimetrul tradițional. Noi am lucrat numai la Bacău. Este prima clonare a ceea ce facem la Bacău. Mi-am pus mari speranțe la Iași datorită mărimii orașului”, a declarat directorul Grigore Filip.

Aerostar SA a înființat la Iași un centru de mentenanță a avioanelor, clienții fiind din străinătate

Ieri, a fost dirijat în hangar primul avion, aparținând companiei Pegasus, din Turcia.

„Deocamdată, o să facem lucrări de heavy-check, ample, de reparații. Clienții noștri nu sunt din România, sunt din toată Europa, din Turcia. Simultan, trei aeronave pot fi reparate. Este dimensionat ca să putem lucra. Creșterea până la trei avioane se va face progresiv. La trei avioane trebuie să ai mai mulți oameni la lucru. Avem o parte din oamenii pe care i-am format la Bacău în ultimul an. Dar avem în continuare nevoie de oameni tineri, pe care să-i autorizăm. Minimum 3 ani durează cursurile. Trebuie să facă practică, să dea examene. Este un proces lung. Avem un început de colaborare și cu Universitatea Tehnică. Cei care conduc lucrările sunt ingineri autorizați”, a adăugat directorul aerostar.

Directorul Grigore Filip a povestit că se află într-o permanentă competiție

Șeful Aerostar susține că centrul de mentenanță este cel mai mare din țară.

„Contractele se câștigă tot timpul anului. Fiecare avion înseamnă o competiție. Aici nu poți să dormi liniștit. Pegasus a adus avionul aici, este un client vechi. În România se mai face la București. TAROM și Blue Air nu fac pentru alții. Suntem unul din centrele de mentenanță cele mai puternice. Am făcut 100 de avioane într-un an. În România nu s-a făcut atât nici în 5 ani. Suntem cei mai dinamici”, a încheiat Grigore Filip.

Aerostar SA este deținută de Iarom SA (71 la sută) și SIF Moldova SA (15 la sută). Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 400 milioane lei, profit de 65,9 milioane lei, datorii de 50,9 milioane lei, cu un număr de 1.735 angajați.

Comentarii
  • Bulgariu cel mai slab directoras,,,,,Rebegea vai si amar de el latra si se gudura nu s-a facut nimic ,nimic gata trebuie sa vina cineva sa intrebe unde sunt bani de ce avem o suta de fufanele care plimba vantul .de ce nu au fost promovati sau adusi oameni de calitate nu tot felul de codoase la propriu si figurat le=au crescut fundul la birouri cu manevre si minciuni afara cu ele cu suturi in fund ……

Adauga un comentariu