Secretele istoriei

Arborele genealogic al regilor Romaniei

Publicat: 31 aug. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arborele genealogic al regilor Romaniei
3

Carol Anton, print de Hohenzollern-Sigmaringen (1811-1885) s-a casatorit in 1834 cu printesa Josephine de Baden si au avut sase copii, intre care pe Carol I, viitorul rege al romanilor  si Leopold, print de Hohenzollern, care a fost candidat la tronul Spaniei.

Leopold s-a casatorit cu Antonina de Portugalia, iar Carol I s-a casatorit cu Elisabeta, (cunoscuta si sub pseudonimul literar Carmen Sylva) fiica lui Herman IV, print de Wield.
Regele Ferdinand
(1865-1927), fiul lui Leopold, s-a casatorit in 1893 cu Maria de Saxa-Coburg-Gotha (1875-1938), nepoata de fiu a reginei Victoria a Angliei si a avut 6 copii:

Viitorul rege al Romaniei Carol al  II-lea  (1893-1953); Elisabeta (1894-1956) maritata cu regele George al  II-lea  de Grecia; Maria (1900-1961) maritata cu regele  Alexandru I de Iugoslavia; Nicolae (1903-1978), care si-a luat numele de Brana, prin casatoria sa cu Ioana Dimitrescu-Doleti si  isi reia titulatura de print de Hohenzollern si se casatoreste, dupa moartea primei sotii in 1967 cu Therese de Ayellar Egueiro de Mello.

Vezi si Casa Regala a renuntat la procese. Regele Mihai I e milionar.

Al cincilea copil, Ileana (1909-1991) a fost maritata cu Antonie principe de Austria – Toscana (1931) si apoi cu dr. Stefan Isarescu. Ulterior s-a calugarit si si-a luat numele de maica Alexandra.

Vezi si Carol Mircea, rodul iubirii dintre Carol al II-lea si Zizi Lambrino

Ultimul copil al regelui Ferdinand si al reginei Maria, Mircea, s-a nascut in 1913 si a murit la varsta de 3 ani.
Regele Carol I si regina Elisabeta n-au avut copii, astfel ca mostenitorul tronului Romaniei a fost desemnat Wilhelm, print de Hohenzollern, fiul cel mare al lui Leopold, fratele lui Carol I.

Vezi si Cine s-a aflat in spatele candidaturii lui Carol I

Printul Wilhelm a renuntat insa la tronul Romaniei, in 1886, asa ca mostenitor a devenit cel de-al doilea nepot al lui Carol I, printul Ferdinand.

El a urcat pe tronul Romaniei in 1914 si desi era un Hohenzollern si fusese ofiter in armata germana a Kaiserului, a ales tabara aliatilor, asa cum voia poporul roman.
Regele Ferdinand a izbutit printr-o politica inteleapta sa atraga de partea Romaniei marile puteri invingatoare in primul razboi mondial si sa obtina astfel recunoasterea desavarsirii unitatii nationale prin dobandirea Basarabiei, Transilvaniei, Banatului si a Bucovinei.

Legatura afectiva dintre poporul roman si coroana regala s-a intarit si mai mult prin reforma agrara din decembrie 1918 care a pus bazele pacii sociale.
Ultimii ani de viata ai regelui Ferdinand au fost umbriti de aventurile amoroase ale fiului sau, Carol, care de patru ori a renuntat la tronul Romaniei.

Cand a murit, la 20 iulie 1927, regele Ferdinand lasa mostenire succesorului sau o tara moderna si bogata. Regele Mihai I avea 6 ani cand a urcat, in 1927 pe tronul Romaniei.

Trei ani mai tarziu, Carol II se reintoarce in tara si e proclamat rege, iar Mihai devine mare voievod de Alba Iulia.
In 1940, Carol II e silit de generalul Ion Antonescu sa abdice si Mihai I e proclamat din nou rege.
La 30 decembrie 1947, sub presiunea baionetelor armatei sovietice si a amenintarilor comunistilor, regele Mihai I e fortat sa abdice.

Adauga un comentariu