Titlurile zilei

Asta da bucurie! Priviți reacția lui Petru, „copilul bătrân” de la Iași, atunci când vede genți întregi de bunătăți. Iaurtul cu fructe, preferatul lui! – FOTO/VIDEO

Publicat: 21 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Asta da bucurie Priviți reacția lui Petru copilul bătrân de la Iași atunci când vede genți întregi de bunătăți. Iaurtul cu fructe preferatul lui - FOTOVIDEO
Petru Botezatu, ”copilul bătrân” de la Iași, a zâmbit ieri după multă vreme după ce camera sa s-a umplut de dulciuri și alimente

Petru Botezatu sau „Petea”, cum își spune „copilul bătrân” de la Iași, a zâmbit ieri, după ce camera lui s-a umplut de dulciuri și alimente. O femeie din Iași, care a citit povestea lui Petru Botezatu, a donat 1.000 de lei, iar din această sumă au fost achiziționate mai multe produse care au ajuns la „copilul bătrân”

Petru Botezatu sau „Petea”, cum se prezintă el, este un suflet de copil rătăcit într-un trup ce îmbătrânește chinuit de boală. Ieri a zâmbit pentru o vreme. Face rar asta pentru că nu are motive. Reporterii BZI l-au vizitat ieri, după ce o femeie din Iași a donat suma de 1.000 de lei, după ce a citit povestea „copilului bătrân” în cotidianul BZI.

Impresionată de viața lui „Petea”, sub protecția anonimatului a adus zâmbetul pe chipul tânărului chinuit de boală. Astfel, reporterii i-au dus produse în valoare de 1.000 de lei. Fiind un suflet de copil, s-a bucurat extrem de mult de iaurtul cu fructe, de crema de ciocolată și de restul alimentelor pe care le-a primit în dar.

„Copilul bătrân” are nevoie de o cameră în care să locuiască

„Petea” a fost găsit de reporterii BZI în pat. Era înconjurat de jucării. Cam tot timpul stă în pat și se joacă. Uneori face câțiva pași în curte, dar nu prea des. Iubește singurătatea. „Copilul” are însă o problemă pe care o realizează mai mult sau mai puțin. El locuiește în casa bătrânească alături de doi dintre frați. Unul dintre ei nu este prea încântat de asta pentru că ar vrea casa bătrânească doar pentru el.

Mai precis, bărbatul despre care vorbim ar vrea ca frații săi să plece. Trebuie precizat că, în total, Petru Botezatu are 10 frați. Acum, singura soluție pentru a aduce liniștea în familie este construirea unui încăperi în prelungirea casei bătrânești, unde Petru ar putea trăi liniștit alături de fratele cu care se înțelege. Pentru ca asta să fie posibil este nevoie de bani.

„Frații noștri au zis că ar vrea să ne construiască, lângă casa bătrânească, o cameră, să nu mai fie discuții, să fie liniște. Acum să vedem ce va fi. Ar fi foarte bine dacă am sta separat, să nu mai fie scandal, dar e greu cu banii. Petea vrea să stea singur, nu suportă să stea cu cineva. Se încuie în camera lui… Eu am grijă de el, îi fac focul și îi fac de mâncare, dar cu camera asta este problemă”, a spus Sandu, unul dintre frații lui Petru Botezatu.

Petru Botezatu locuiește în satul Horlești, comuna Rediu, iar de când a murit tatăl său este îngrijit de fratele lui, Sandu Botezatu, în vârstă de 41 de ani. Chiar dacă se comportă ca un copil, Petru reușește să înțeleagă în proporție de 50 la sută ce se întâmplă în jurul lui, însă moartea părinților l-a afectat foarte mult, făcând niște crize memorabile.

Cei care vor pot să dea o mână de ajutor pentru ca Petru, „copilul bătrân” de la Iași, să aibă o cameră doar a lui.

Comentarii
  • Da, este un caz trist. Dar oare Grosu Ciprian, cel care nu se mai satura de spaga nu poate constru o casuta pentru acest copil? Sa fie un exemplu pentru comunitate….Grosu care roade osu’

Adauga un comentariu