Titlurile zilei

Atenție la mesajele care circulă pe Internet! O donație de jumătate de milion de euro a pus pe gânduri mai mulți ieșeni! Cine trimite aceste mesaje?

Publicat: 17 sept. 2021
O persoană care se uită în telefon
Ieșenii au primit mai multe mesaje prin care sunt anunțați că li se oferă o donație în valoare de jumătate de milion de euro. Expeditorii au cerut informații personale de la ieșenii cărora le-au trimis mesajele, respectiv situația financiară, religia, dar și date despre viața privată

Ieșenii au primit mai multe mesaje prin care sunt anunțați că li se oferă o donație în valoare de jumătate de milion de euro. Expeditorii au cerut informații personale de la ieșenii cărora le-au trimis mesajele, respectiv situația financiară, religia, dar și date despre viața privată. Inclusiv reporterii „BZI” au primit aceste mesaje și au încercat să afle mai multe despre această „ofertă generoasă”

Mesajele pe care le-au primit reporterii „BZI” sunt trimise de pe numere străine, cu prefix de Franța. Unele fraze nu sunt scrise corect, iar principalul mesaj transmis este că destinatarul primește o donație de jumătate de milion de euro, în schimbul unor informații. Mesajul arată astfel:

„Bună, scuzați-mă pentru acest mod de a vă contacta, tocmai v-am văzut profilul și mi-am spus că sunteți persoană potrivită pentru mine. Pe scurt, numele meu este Ingride Funes, de origine germană și locuiesc în Franța. Sufer de o boală gravă care mă condamnă la moarte sigură, este cancer de gât și am o sumă de 520.000 de euro pe care aș dori să o donez unei persoane de încredere și onest, astfel încât să o folosesc bine.

Sunt proprietarul unei companii de import de petrol roșu din Franța și mi-am pierdut soțul în urmă cu 6 ani, ceea ce m-a afectat foarte mult și nu m-am putut recăsători până când nu am avut copii. Aș dori să fac o donație din această sumă înainte de moartea mea, astfel încât zilele mele să fie numărate din lipsa acestei boli pentru care nu am avut leac, dar un tranchilizant din Franța nu ar vrea să știe dacă puteți beneficia de această donație”, se arată în mesajul primit.

Persoanele care trimit mesajele pe rețelele de socializare sau e-mail susțin că donează jumătate de milion de euro în schimbul unor informații

Reporterii „BZI” au răspuns la acest mesaj și au primit următorul mesaj:

„Vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră. Am fost foarte mulțumit, bineînțeles că mă puteți ajuta pur și simplu acceptând donația mea. Este de fapt o donație de 520.000 de euro și o fac pentru că tatăl meu spiritual m-a sfătuit. Am mai multe speranțe și știu deja data expirării mele (sfârșitul existenței mele pe acest pământ), chiar dacă sunt un credincios creștin, dar știința este mai avansată. Acum vreau să-mi spuneți despre dumneavoastră, în câteva rânduri: ce faceți pentru a trăi, situația dumneavoastră financiară, religia dumneavoastră, și, dacă este posibil, viața dumneavoastră privată, doar pentru a vă asigura că donația mea va fi folosită bine. Cred că ești persoana dreaptă pe care m-a condus Dumnezeu să fiu. Sunt gata să vă ofer gratuit acest cadou de 520.000 EUR. Sper să primesc un răspuns rapid la tine acasă”, se arată în al doilea mesaj primit de reporterii „BZI”.

O altă companie reclamată de ieșeni este Orange. Reclamanții susțin că le sunt furate datele personale și folosite de alte persoane, fiind prezentat un caz într-o ediție „BZI”.

Atenție, ieșeni! S-au înmulțit mesajele primite pe rețelele de socializare care promit „donații generoase”

Reporterii „BZI” au primit următorul mesaj după ce i-au transmis persoanei care face donația că știu mai multe familii sărace care ar putea fi ajutate:

„Spune-mi când vei primi această donație ce vei face mai întâi? Îți plac copiii? Ce înseamnă caritate pentru tine? Vă rog să-mi răspundeți, astfel încât să vă pot lua legătura cu avocatul meu pentru a pregăti documentele, astfel încât să puteți face față moștenitorului legal al proprietății mele. Mulțumim pentru înțelegere și aștept cu nerăbdare să citim de la tine, Dumnezeu Tatăl te binecuvântează”.

După ce au primit acest mesaj, reporterii „BZI” au primit un alt număr de telefon, tot cu prefix de Franța, al firmei de avocatură, cu care să ia legătura pentru a primi donația. În mediul online au apărut frecvent țepe, una dintre acestea fiind prezentată în cadrul unei ediții „BZI” anterioare, care se referă la împrumuturi.
Adauga un comentariu