Culinar

Bulgur ce este? Proprietățile nutritive ale acestuia și feluri de mâncare în care poți folosi boabele

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bulgur ce este Proprietățile nutritive ale acestuia și feluri de mâncare în care poți folosi boabele
Printre oligoelemente se numără fier, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc, cupru și mangan

Multe persoane se întreabă bulgur ce este? Astfel, este bine să știți că boabele de grâu fierte, uscate și mărunțite sunt bulgur. Boabele ai început să fie folosit ca aliment în Orientul Mijlociu. Locuitorii din Turcia, India și țările din regiunea Balcanilor puneau grâul în apă clocotită, îl întindeau la soare pentru a evapora umiditatea și apoi îl cerneau.

Boabele mari de bulgur erau folosite pentru a face pilaf sau pentru a umple carnea, legumele sau dolma. Cele de mărime medie erau folosite pentru prepararea salatelor. Pe când cele mici erau folosite pentru supe și mâncăruri.

Bulgur ce este? Vitaminele conținute în acesta

Beneficiile bulgurului constau în numărul mare de vitamine și oligoelemente vitale pentru oameni. Conține vitaminele B care normalizează sistemul nervos, vitamina E, care îmbunătățește părul, pielea și unghiile, precum și vitaminele K, E, PP, colină, betacaroten și oligoelemente.

Printre oligoelemente se numără fier, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc, cupru și mangan. Acesta din urmă, de exemplu, este implicat în formarea serotoninei, hormonul bucuriei. Este important de reținut că cerealele conțin o cantitate mare de fibre, care sunt foarte utile pentru organismul uman.

Prezența cojii pe boabele de grâu are ca rezultat o concentrație mare de fibre în bulgur. Nu numai că elimină apa din organism, dar ajută și la digestie și, în același timp, este foarte sațios. Proprietățile nutritive ale bulgurului sunt importante pentru persoanele ale căror profesii sunt legate de efort fizic și mental. O farfurie făcută din aceste cereale va satura organismul cu energie timp de 5 ore înainte.

Deși această cereală este extrem de benefică pentru organismul uman, este important să nu o consumați în cantități mari. Cerealele grosiere pot fi dăunătoare în cazul în care aveți ulcer gastric, reflux sau hiperaciditate.

În ce situații nu este recomandat consumul cerealei? O umplutură perfectă pentru ardei

Este important de reținut că bulgurul conține gluten, ceea ce înseamnă că produsul este contraindicat persoanelor care suferă de boala glutenului sau de alergii la gluten. Bulgurul este o garnitură excelentă pentru carne sau pește.

Se folosește, de asemenea, în supe și tocănițe. Este adesea utilizat ca substitut al orezului, de exemplu la umplutura de ardei, la rulourile de varză și dolma și chiar la risotto. De exemplu pentru a pregăti un terci de bulgur veți avea nevoie doar de câteva ingrediente.

Veți utiliza o cană de cereale zdrobite, o cană de apă și aceeași cantitate de lapte, 2 linguri de unt și sare după gust. Într-o cratiță, se topește untul și se prăjesc ușor boabele. Se toarnă apa și laptele peste crupe, se aduce la fierbere și se acoperă. Se fierb la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când se umflă boabele. Nu se lasă să fiarbă viguros, ci se lasă să fiarbă ușor. Când este gata, se adaugă sare sau zahăr.

Din moment ce știi bulgur ce este și cum se pregătește trebuie să cunoști și când acesta se consumă. Medicii recomandă să mănânci bulgur în timp ce urmezi o dietă. Acesta oferă o senzație îndelungată de sațietate, ceea ce este important în lupta împotriva excesului de greutate. Bulgurul este o alternativă excelentă la cerealele obișnuite.

Adauga un comentariu