Eveniment-Social

Campania națională anti-COVID-19 este în plină desfășurare și la Iași! Ce vor face rectorii universităților de stat și șefii învățământului ieșean? (EXCLUSIV FOTO)

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campania națională anti-COVID-19 este în plină desfășurare și la Iași Ce vor face rectorii universităților de stat și șefii învățământului ieșean EXCLUSIV FOTO
Marii rectori ai universităților de stat din capitala Moldovei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector UAIC, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector USAMV Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector UMF Iași, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță și prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, șefa ISJ Iași au decis să se vaccineze.

Campania națională anti-COVID-19 este în plină desfășurare și la Iași! Reporterii Cotidianului BZI i-au întrebat, atât pe rectorii marilor universități de stat, cât și pe șefii Inspectoratului Școlar Județean în legătură cu decizia pe care au luat-o. Astfel, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector UAIC, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector USAMV Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector UMF Iași, au decis să se vaccineze. De asemenea, și prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, se va vaccina săptămâna aceasta

Campania națională anti-COVID-19 este în plină desfășurare și la Iași. Marii rectori ai universităților de stat din capitala Moldovei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi”, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad”, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” și prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) au decis să se vaccineze. De asemenea, și prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), se va vaccina săptămâna aceasta. În plus, și majoritatea directorilor de licee și colegii vor face la fel. Deja, în marile instituții de învățământ superior ieșene a început vaccinarea cadrelor didactice.

În întregul județ Iași și-au arătat disponibilitatea de vaccinare (la data de 15 ianuarie 2021 și după prima etapă de consultare): personal didactic de predare- 46.50 la sută, personal didactic auxilar- 48.63 la sută, personal nedidactic- 40.31 la sută

La nivelul centralizatorului, oferit de Inspectoratul Școlar Județean Iași Ministerului Educației și Cercetării (MEC), în întregul județ și-au arătat disponibilitatea de vaccinare (la data de 15 ianuarie 2021 și după prima etapă de consultare), 46,5 la sută personal didactic de predare (5.776 de persoane), personal didactic auxilar – 48.63 la sută, adică 4.227 de persoane, iar la categoria personal nedidactic, procentul este 40.31 la sută (1.017 persoane)

Universitatea Tehnică stă cel mai bine la procentul cadrelor care vor să se vaccineze

Și la nivelul celor 5 universități de stat din Iași, Ministerul Educației și Cercetării a făcut un centralizator cu numărul total de angajați (la data de 15 ianuarie 2021) care și-au arătat disponibilitatea de vaccinare anti COVID-19. Cei mai mulți sunt de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (64.90 la sută), la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (62.38 la sută) și la „Alexandru Ioan Cuza” (61.91 la sută). Din totalul de 335 de angajați ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, 167 și-au arătat disponibilitatea de vaccinare, ceea ce reprezintă 49.85 la sută.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” sunt doar 30.97 la sută. De precizat că, aici, din totalul celor 910 angajați ca personal didactic titular, peste 750 sunt medici care își derulează activitatea și ca medici în spitale. Astfel, aceștia se vaccinează în cadrul campaniei derulate în unitățile medicale.

„La UMF Iași trebuie să spunem că peste 750 dintre cadrele didactice lucrează și în spitale. Așadar, ei se vaccinează în etapa derulată pe zona unităților spitalicești. Acolo figurează că și-au făcut vaccinul. De precizat că, la Universitatea de Medicină a fost creată o Platformă unde întreaga comunitate academică (de la profesori, nedidactic sau auxilar și până la studenți) se poate înscrie și spune dacă vor să se vaccineze. Deja sunt peste 4.000 de înregistrări”, au menționat oficialii UMF Iași.

Adauga un comentariu