Stiri Turism

Cât câştigă Grecia din turism. Venituri mari în primele opt luni din acest an

Publicat: 25 oct. 2019
Cât câştigă Grecia din turism

Cât câştigă Grecia din turism. Industria turismului din Grecia a înregistrat o creştere în primele opt luni ale anului, atât ca număr de vizitatori străini cât şi în privinţa veniturilor generate. Datele publicate de Banca Centrală anunţă o creştere de 13,6%.

Vârful sezonului turistic din august a adus o creştere a veniturilor cu 16,1%, comparativ cu perioada similară din 2018. De asemenea numărul de turişti străini a înregistrat o expansiune de 11%.

Veniturile totale din turism au crescut cu 1,58 miliarde de euro în perioada ianuarie – august 2019. Acestea au ajuns la suma de 13,241 miliarde de euro. A crescut semnificativ numărul turiştilor din afară UE, în special din SUA şi China.

Pierderi economice cauzate de falimentul Thomas Cook

În pofida efectelor negative cu care se confruntă Grecia în urma falimentului tour operatorului britanic Thomas Cook, analiştii se aşteaptă la o creştere a veniturilor din turism în acest an.

Pierderile economice pentru industria turismului, în urma colapsului Thomas Cook, sunt estimate la 250 – 500 de milioane de euro.

În 2018, peste 33 de milioane de turişti au vizitat Grecia, în creştere cu 9,7% faţă de anul precedent. Veniturile generate din turism de către statul elen au crescut cu 10%, până la la 16,086 miliarde de euro.

Conform unui studiu al Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), industria călătoriilor şi a turismului din Grecia a crescut, anul trecut, cu 6,9%.

Cât câştigă Grecia din turism. Turismul generează un sfert din PIB-ul Greciei

Turismul a avut, în 2018, un aport de 20,6% la PIB-ul Greciei, faţă de un nivel de doar 10,4% pe plan mondial, conform datelor WTTC. Aceasta înseamnă că un euro din cinci cheltuiţi anul trecut în Grecia a provenit din industria călătoriilor şi turismului. Cifra de afaceri s-a ridicat la 37,5 miliarde euro.

Un sfert din numărul angajaţilor eleni lucrează în turism, adică aproximativ 988.600 de locuri de muncă sunt legate de acest sector, arata WTTC.

Adauga un comentariu