Sanatate

Cât costă o ședință pentru terapia Bowen? Cum să reduci durerea mușchilor cu ajutorul terapiei

Publicat: 09 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât costă o ședință pentru terapia Bowen Cum să reduci durerea mușchilor cu ajutorul terapiei
Există un număr minim de cercetări științifice cu privire la eficacitatea sa

Tot mai multe persoane sunt interesate să afle cât costă o ședință pentru terapia Bowen și la ce ajută aceasta. Terapia Bowen, numită și Bowenwork sau Bowtech, este o formă de terapie corporală. Aceasta implică întinderea ușoară a fasciei, țesutul moale care acoperă toți mușchii și organele, pentru a ameliora durerea.

În mod specific, această formă de terapie folosește mișcări precise și blânde ale mâinilor care se rostogolesc pe corp. Aceste mișcări se concentrează asupra mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, precum și asupra fasciei și pielii din jurul acestora. Ideea este de a reduce durerea prin stimularea sistemului nervos.

Cât costă o ședință de terapia Bowen? Cum a apărut această metodă de tratament?

Tehnica a fost creată de Thomas Ambrose Bowen (1916-1982) în Australia. Deși Bowen nu era medic, el a susținut că terapia ar putea reseta organismul ca răspuns la durere. Potrivit practicienilor Bowenwork, acest tip de terapie afectează sistemul nervos autonom.

Se spune că suprimă sistemul nervos simpatic, răspunsul de luptă sau de fugă și activează sistemul nervos parasimpatic, răspunsul de odihnă și digestiv. Unii oameni numesc terapia Bowen un tip de masaj. Cu toate acestea, nu este un tratament medicamentos.

Există un număr minim de cercetări științifice cu privire la eficacitatea sa, iar presupusele sale beneficii sunt în mare parte anecdotice. Cu toate acestea, oameni din întreaga lume continuă să apeleze la terapia Bowen pentru o gamă largă de afecțiuni. Să aruncăm o privire mai atentă la beneficiile presupusei terapii Bowen, precum și la posibilele efecte secundare ale acesteia. O ședință costă între 80 și 150 de lei.

Pentru ce se utilizează în mod obișnuit? În timpul căror afecțiuni aceasta este recomandată?

Terapia Bowen este folosită pentru a trata o varietate de afecțiuni. În general, are rolul de a ameliora durerea și de a îmbunătăți funcția motorie. În funcție de simptomele de bază, poate fi folosit ca tratament complementar sau alternativ.

Metoda poate fi utilizată pentru a trata următoarele afecțiuni precum umăr înghețat, dureri de cap și atacuri de migrenă, dureri de spate, dureri de gât și leziuni ale genunchiului. De asemenea, se poate face pentru a controla durerea cauzată de boli respiratorii, cum ar fi astmul, tulburări gastrointestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil și tratamentul cancerului.

De asemenea, unii oameni folosesc terapia Bowen pentru a ajuta să scapi de depresie, anxietate, tensiune arterială ridicată, flexibilitate și funcție motorie. Până în prezent, există puține dovezi științifice care să demonstreze că terapia Bowen funcționează. Tratamentul nu a fost studiat pe scară largă. Există câteva studii privind efectele sale, dar rezultatele nu oferă dovezi concludente.

Cât durează o procedură? Cum să te pregătești pentru aceasta?

Dacă alegeți acest tip de terapie, va trebui să găsiți un medic Bowen calificat. Acești profesioniști sunt cunoscuți sub numele de lucrători Bowen sau terapeuți Bowen. Terapia Bowen durează de obicei între 30 de minute și 1 oră.

Există cercetări limitate în ceea ce privește beneficiile și efectele secundare ale terapiei Bowen. Cu toate acestea, practicienii spun că poate ajuta la ameliorarea durerii și a funcțiilor motorii. Se crede că acționează prin modificarea sistemului nervos și reducerea durerii.

Din moment ce știi cât costă o ședință pentru terapia Bowen trebuie să știi și ce reguli să respecți atunci când mergi la procedură. Vi se va cere să purtați haine lejere. Terapeutul se va întinde sau se va așeza, în funcție de zonele pe care trebuie să le lucrați. Degetele vor fi aplicate cu mișcări ușoare de rotație în zone specifice. El își va folosi în principal degetul mare și arătătorul. Terapeutul va întinde și va mișca pielea. Presiunea va varia, dar nu cu forță.

Adauga un comentariu