International

Caz unic în lume. Un bebeluş s-a născut cu 3 organe genitale. Micuţul a fost supus la o intervenţie chirurgicală de urgenţă

Publicat: 14 apr. 2021
bebelus întind pe spate în pat
Caz unic în lume. Medicii au rămas uluiţi când au văzut că un bebeluș s-a născut cu 3 organe genitale. Medicii susţin că este primul caz raportat în istorie de tripalie umană, o afecțiune care se dezvoltă în timpul dezvoltării embrionare

Caz unic în lume. Medicii au rămas uluiţi când au văzut că un bebeluș s-a născut cu 3 organe genitale. Medicii susţin că este primul caz raportat în istorie de tripalie umană, o afecțiune care se dezvoltă în timpul dezvoltării embrionare.

Copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, unde i s-au îndepărtat două dintre cele trei organe genitale. Micuţului, originar din Irak, i s-au extirpat doua proiecţii mici la baza penisului şi scrotului. Al treilea organ genital se afla la locul său. Conform unui studiu, copilul se simte bine, se recuperează rapid. Internaţional Journal of Surgery Case a transmis aceste informaţii în noiembrie, la un an după vizita la medic.

Caz rar în medicină. Bebeluşul cu 3 penisuri a fost operat

Specialiştii în domeniu susţin faptul că organele genitale suplimentare sunt o afecțiune congenitală rară, care apare o dată la 5 până la 6 milioane de nașteri.

Cercetătorii susţine că nivelul de dezvoltare a acestor organe genitale suplimentare diferă de la persoana la persoană. În cazul bebelușului din Irak, cele două penisuri suplimentare conțineau țesut erectic, dar nu aveau uretră. Acest lucru a simplificat îndepărtarea chirurgicală a organelor auxiliare.

Cadrele meedicale care au tratat bebelușul nu au găsit aboslut nimic în istoricul familial său medical al copilului, cum ar fi expunerea la medicamente sau substanțe chimice în timpul sarcinii, care să explice anomalia congenitală.

Din fericire, copilul este sănătos, cu excepția acumulării de lichid în scrot, care este o afecțiune obișnuită și ușor de tratat în copilărie.

Comentarii
Adauga un comentariu