Sanatate

Ce boli ascund durerile de călcâie? Iată cum poți ameliora simptomele acasă

Publicat: 09 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce boli ascund durerile de călcâie Iată cum poți ameliora simptomele acasă
Ce boli ascund durerile de călcâie?

Întrebarea „ce boli ascund durerile de călcâie” a stat pe buzele multor persoane. Acestea pot fi provocate de bursită, tunelul tarsian sau fasceita plantară. Frecvent apar la persoanele cu vârsta de pe 40 ani, la sportivi sau la copiii între 8 și 13 ani.

Pentru ameliorarea simptomelor puteți apela la câteva tratamente naturiste. Printre cele mai bune remedii se numără oțetul, uleiul de măsline și uleiul de cuișoare.

Ce boli ascund durerile de călcâie?

Durerea din zona călcâielor poate fi din cauza suprasolicitării osului sau din cauza faptului că v-ați accidentat. De asemenea, poate fi severă, moderată sau ușoară. De obicei, aceasta apare la persoanele active de peste 40 ani, dar poate fi resimțită și la copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani. Cel mai afectat este cu precădere cel stâng, dar la 30 la sută din cazuri și cel drept poate avea aceleași simptome. Durerea poate fi cauzată de bursită, tendinită achileană, fasceita plantară sau sindromul de tunel tarsian. În momentul în care se pune presiune pe picioare, ligamentul fasciei plantare, duce la inflamarea acestuia. Sportivii pot resimți un disconfort din cauza faptului că își suprasolicită picioarele în timpul antrenamentelor. Durerile apar de obicei după perioade lungi de repaus. 

Când observați că zona afectată sau glezna se umflă, durerea vă limitează mobilitatea, apare în repaus și persistă pentru câteva zile sau săptămâni este momentul să mergeți la medic. De asemenea, semnele unei infecții, precum febra, pielea înroșită și fierbinte trebuie să vă trimită la un consult de specialitate. Pentru a preveni afecțiunea este indicat să limitați timpul petrecut pe tocuri și să evitați să mergeți în picioarele goale în afara casei. Este recomandat să purtați o încălțăminte cât mai confortabilă, să efectuați încălziri înaintea practicarii oricărei activități sportive și să purtați o încălțăminte adecvată atunci când faceți sport. 

Tratamente naturiste pentru ameliorarea simptomelor acasă

Durerea de călcâie poate fi ameliorată și acasă prin intermediul remediilor naturiste. În cazul în care nu observați nici o îmbunătățire în câteva zile, va trebui să mergeți de urgență la medicul specialist. Pe lângă cremele și unguentele pe care le puteți achiziționa de la farmacii puteți apela și la tratamente făcute în casă. Spre exemplu oțetul de mere este foarte versatil și poate fi utilizat și în scop medicinal. Acesta poate reduce inflamația și poate calma durerile. Se va prepara o soluție din 500 mililitri de apă fierbinte și 125 mililitri de oțet. Se vor ține picioarele în amestec timp de 15-20 minute. 

Tratamentul se repetă până observați o îmbunătățire. Un alt remediu la care puteți apela este o combinație între două uleiuri: de măsline și cuișoare. Cele două vor îmbunătăți circulația sângelui, vor relaxa mușchii, vor reduce inflamația și va oferi o senzație răcoritoare. Se vor amesteca 32 de grame de ulei de măsline cu 15 grame ulei de cuișoare, apoi se va încălzi la cuptorul cu microunde. Soluția rezultată se aplică pe zona afectată, dar trebuie să vă asigurați că nu este fierbinte. Nu se clătește și se repetă de două ori pe zi.

Ce boli ascund durerile de călcâie? Acestea pot fi cauzate de către încălțămintea neadecvată în timpul exercițiilor fizice, dar și de mersul pe tocuri. 

Adauga un comentariu