Sanatate

Ce trebuie să faci să pierzi o sarcină: Există mai multe metode sigure

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie să faci să pierzi o sarcină Există mai multe metode sigure
Modul în care se face întreruperea sarcinii variază în funcție de timpul de gestație

Venire ape lume a unui copil este un motiv de bucurie pentru marea majoritate a cuplurilor, însă sunt situații când sarcina poate fi o povară. De aceea, multe femei se întreabă ce trebuie să faci să pierzi sarcina.

Decizia de a întrerupe sarcina n ueste tocmai simplă pentru femei, și tocmai de aceea trebuie să ai informații complete cu privire la aspectul fizic sau psihologic, care implică avortul.

Multe femei cu sarcină neplanificată se consultă cu partenerul, cu prietenele sau, de puține ori, cu familia despre sarcină și despre ce să facă mai departe.

Ce trebuie să faci să pierzi o sarcină: Avort în condiții de siguranță

Modul în care se face întreruperea sarcinii variază în funcție de timpul de gestație. Dacă întreruperea sarcinii se face la o perioadă scurtă după ce femeia a aflat că este însărcinată, atunci riscurile sunt foarte mici. În shimb, cu cât timpul la care se produce întreruperea sarcinii este mai mare cu atât riscul complicațiilor este crește.

Metodele de întrerupere a sarcinii sunt avortul medicamentos, prin metoda chirurgicală, prin dilatație și evacuare și prin dilatare și chiuretaj.

Avortul medicamentos presupune administrarea unei combinații de două medicamente, unul care ajută la desprinderea embrionului de uter și altul care să provoace contracții, pentru ca embrionul să fie expulzat.

Înteruperea de sarcină cu ajutorul medicamentelor se poate face până cel târziu în săptămâna a șaptea de sarcină, adică la 9 săptămâni de la prima zi a ultimei menstruații.

Întreruperea de sarcină cu aspirație manuală sau mecanică se face începând de la 7 săptămâni de sarcină, însă nu mai târziu de 14 săptămâni.

Întreruperea de sarcină prin dilatare și chiuretaj presupune îndepărtarea țesutului fetal folosind un instrument asemănător unui clește. Această metodă se folosea mai mult în trecut și presupunea riscuri marit.

Metodă legală doar în anumite situații

Întreruperea de sarcină prin dilatație și evacuare se folosește de obicei în cazurile din cel de-al doilea trimestru de sarcină, adică după 14 săptămâni. Aceasta este permisă doar dacă menținerea sarcinii pune în pericol sănătatea mamei sau fătul prezintă malformații.

Prin întreruperea sarcinii prin dilatație și evacuare a uterului, gravidei îi sunt administrate medicamente prin care se stimulează dilatarea colului cu o zi înainte de procedură. Fătul este îndepărtat prin aspirație sau mecanic și ulterior chiuretează eventualul țesut rămas.

Indiferent de modul în care se face întreruperea de sarcină, pot apărea efecte secudnare precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, frisoane și sângerari vaginale.

Întreruperea sarcinii prin leacuri bătrânești

Multe femei care vor să nu se știe că au fost însărcinate și vor să meargă la medic apelează la leacuri bătrânești pentru întreruperea sarcinii.

Cea mai întâlnită modalitate de a scăpa de o sarcină nedorită sunt băile fierbinți. Această procedură produce o vasodilatație la creșterea fluxului de sânge și la apariția contracțiilor uterine.

O altă procedură pentru pierderea sarcinii este consumul de semințe de susan, despre acestea supunându-se că excită musculatura uterină cauzând contracții care în cele din urmă conduc la expulzarea ovulului fecundat.

Și despre frunzele de pătrunjel se spune că pot provoca avortul deoarece determină dilatarea colului uterin care în cele din urma conduce la moartea fătului și la eliminarea acestuia din uter.

Aceste metode, considerate de mulți empirice, nu sunt recomandate, pentru pierderea sarcinii fiind cel mai indicat să mergeți la ginecolog.

Adauga un comentariu