WoW!

Ceai pentru vezica urinară. Ce să bei ca să tratezi infecția

Publicat: 08 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru vezica urinară. Ce să bei ca să tratezi infecția
Păpădia este preferată de unele persoane și pentru că ajută la funcționarea optimă a fierii

Dacă ai probleme când e vorba de eliminarea urinei, prepară-ţi un ceai adjuvant. Găsești în acest material 3 tipuri de ceai pentru vezica urinară. Se fac din cozi de cireşe, mătase de porumb şi frunze uscate de păpădie. Înainte de a apela la farmacia naturistă, cere sfatul medicului specialist. Într-adevăr, aceste ceaiuri au efecte benefice, dar pot contracara efectul unor medicamente.

Când ai unele infecţii ori simţi disconfort la vezica urinară, apelează la ceaiuri din farmacii naturii. Şi bunicii le foloseau odinioară, mai ales că, pe atunci, nu se găseau medicamentele pe care noi le avem acum la discreţie. În acest material găseşti informaţii despre beneficiile lor, dar şi despre modul corect de preparare.

Ceai pentru vezica urinară – Ce ai voie să bei

Este mult mai uşor şi, poate, mai sănătos să îţi tratezi unele simptome uşoare cu diverse ceaiuri. Mai mult, nu te costă nimic să aduni ingredientele principale, adică: mătasea de porumb, frunzele de păpădie şi cozile de cireşe.

Ceai din cozi de cireşe

Se spune că o mână de cozi de cireşe este excelentă pentru eliminarea retenţiei de apă din organism. Adună-le vara, când cumperi cireşe, apoi spală-le şi pune-le la uscat. Conform studiilor, cozile de cireşe conțin o cantitate mare de flavonoide şi de potasiu, astfel că au efecte astringente, diuretice, antifebrile, depurative şi antiinflamatoare renale.
Dacă ai o infecţie urinară (uretrită, cistită, nefrită, pielonefrită), prepară-ţi ceai din 600 ml şi un pumn de cozi de cireşe. După ce fierb împreună timp de 10 minute, strecoară şi lasă la răcit. Apoi bea ceaiul călduţ.
Mai mult, ceaiul din cozi de cireşe este eficient şi pentru tratarea simptomelor care apar în caz de reumatism sau gută. Cum procedezi? Simplu! Fă bai locale cu decoct din cozi de cireşe.
Unii spun că ceaiul acesta este eficient şi pentru tratarea alergiilor. Mai exact, dacă bei ceai, scapi de urticarie, probleme respiratorii. Atenţie însă. Dacă, spre exemplu, ai alergie la ambrozie, mai bine discută cu medicul înainte de a apela la tot felul de tratamente naturiste.

Ceai din mătase de porumb

Acum este momentul propice să aduni mătase de porumb. Bunicii noştri o foloseau şi pentru că infuzia e o sursă de vitamine (B6, C, E, K), potasiu şi săruri de calciu. Acest timp are efecte antiinflamatorii şi antiseptice. Dacă bei apă de la robinet, care este evident tratată cu sodiu şi clor, să ştii că mătasea de porumb inhibă absorbţia lor de către organism. Mai mult, unii oameni de ştiinţă spun că reţinem apă din cauza clorului şi a sodiului. Aşadar, dacă bei ceai din mătase de porumb, cele două nu mai ajung în celle, iar organismul reuşeşte să elimine apa în exces. Drept consecinţă, picioarele se dezumflă, iar senzaţia de balonare dispare. De aici derivă şi faptul că te poate ajuta şi în diverse cure de slăbire. Cum anume? Ei bine, în loc de apă poţi bea ceai din mătase de porumb.

Se spune că mătasea de porumb are capacitatea de a scădea şi tensiunea arterială. Nu există multe dovezi în acest sens, dar conform unui studiu efectuat pe un eşantion de 40 de persoane, într-o lună, hipertensiunea le-a scăzut în mod natural. Bineînţeles, nu trebuie renunţat la medicamentele antihipertensive.
Ca să îl prepari, ai nevoie de 300 ml apă şi o mână de mătase de porumb. Nu trebuie decât să dai apa în clocot, apoi să pui mătasea la infuzat. După 10 minute strecoară şi lasă la răcit. Pentru a-l aroma, poţi pune puţin ghimbir, zeama de lămâie şi miere de albine.

Ceai de păpădie – Eficient pentru o stare generală bună

Păpădia se culege primăvara, când începe să înflorească. Este bună şi pentru a face un ceai, şi pentru a prepara salată. Dacă o vrei în salată, atunci să ştii că este recomandată dacă ai probleme cu fierea. Ştiai însă că poate trata şi unele afecţiuni ale vezicii urinare? Mai exact, ajuta la detoxifierea organismului, stimulând eliminarea toxinelor.
Într-adevăr, este amar, dar să ştii că e unul din cele mai puternice detoxifiante naturale. Păpădia este o sursă importantă de: glucide, proteine, vitamine (A, B, C, E, K).
Iată şi alte beneficii ale ceaiului de păpădie:

  • reduce glicemia. Scade indicele glicemic;
  • creşte diureza;
  • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui;
  • ameliorează hemoroizii şi varicele. Pentru hemoroizi poţi folosi şi frunzele de pelin.

Ceaiul de păpădie se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de frunze uscate. Se beau zilnic 2 căni. Totuşi, înainte de a apela la acest remediu naturist, discuta cu medicul.

Care dintre aceste 3 tipuri de ceai ți se pare că este cel mai eficient?

Adauga un comentariu