Actualitate

Cel mai bun leac pentru gripă și răceală care ne-a rămas din bătrâni

Publicat: 05 nov. 2020
cel mai bun leac gripă răceală
Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este considerat cel mai bun leac pentru gripă și răceală

În sezonul rece, când ne confruntăm cu boli respiratorii, toată lumea se întreabă care este cel mai bun leac pentru gripă și răceală. Și totuși sunt unele persoane care se feresc de tratamentele medicamentoase. În acest caz, putem apela cu încredere la remediile naturiste și la așa-numitele leacuri băbești.

În sezonul rece există o mulțime de moduri prin care putem ajunge să răcim sau să contractăm o gripă. Și aceasta deoarece există cel puțin două sute de viruși care ne pot țintui la pat pentru câteva zile. Însă la fel de multe sunt și leacurile băbești despre care te întrebi probabil dacă funcționează cu adevărat sau sunt doar legende. Ei bine, unele dintre acestea sunt adevărate alternative naturale la tratamentele promovate de industria farmaceutică.

Care este cel mai bun leac pentru gripă și răceală

Un călugăr ortodox rus susține că acest remediu poate vindeca răcelile, tusea și gripă chiar peste noapte. Ce-i drept, pentru majoritatea care a încercat această rețetă, respectivul leac a avut efect într-un timp foarte scurt.

Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este un remediu naturist tradițional la popoarele estice. Acesta are foarte multe efecte benefice asupra organismului: combate și tratează tusea și răgușeala, ba chiar tratează gripa și răceala.

Ridichea neagră este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă. Acestei legume i s-au atribuit puteri de vindecare pentru diverse boli digestive, biliare ori răceli. Conține glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimină toxinele din organism și regenerează ficatul.

Cum se prepară acest remediu

Pentru aceasta ai nevoie de 1 ridiche neagră și 2-3 linguri de miere de albine. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturală de tei. Astfel, va fi un adevărat tratament natural împotriva insomniei, sinusurilor înfundate, rinitei alergice, răgușeală, sinuzită etc.

Ridichea se spală foarte bine cu apă rece și se șterge cu un prosop. Se taie un capac acolo unde au fost frunzele și cu o linguriță sau cu un cuțit se va scobi în interiorul ei. După ce se scoate miezul se pune miere de albine până la jumătate, se acoperă cu capacul tăiat și se lasă la macerat peste noapte. Astfel se va forma binefăcătorul sirop din sucul de ridiche și miere de albine.

Se iau câte 2 linguri din acest sirop de câte ori ne supără tusea sau suntem răgușiți. Siropul sau sucul de ridiche neagră este foarte plăcut la gust, este natural, simplu și ușor de preparat. Ridichea respectivă se folosește până când se înmoaie de tot.

Așadar, siropul de ridiche neagră cu miere de albine este considerat cel mai bun leac pentru gripă și răceală.

Adauga un comentariu