Actualitate

Cercetătorii americani au creat o tulpină COVID-19 care are o rată de mortalitate de 80%

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cercetătorii americani au creat o tulpină COVID-19 care are o rată de mortalitate de 80
Nouta tulpină de COVID-19 are o rată de mortalitate de 80%. Ea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea din Boston

Cercetătorii americani par să se joace cu focul și au creat o nouă tulpină COVID-19 care are o rată de mortalitate de 80%. Asta în condițiile în care celelalte tulpini COVID-19 aveau o rată de mortalitate situată undeva la 3%.

Este incredibil cum unii consideră că este de bun augur să se joace în acest fel cu sănătatea oamenilor, chiar dacă aceștia susțin că au făcut totul tocmai pentru a preveni alte pandemii. Tocmai când oficialitățile au anunțat sfârșitul pandemiei de COVID.

Tulpină COVID-19 creată de cercetătorii americani cu o rată de mortalitate de 80%

Cercetătorii de la Universitatea din Boston care se ocupă cu cercetarea COVID au combinat proteina spike varianta omicron cu virusul original, testând tulpina creată pe șoareci „pentru a ajuta la luptă împotriva viitoarelor pandemii”, potrivit BU.

Oamenii de știință din Laboratoarele Naționale de Boli Infecțioase Emergente din BU au descoperit că toți șoarecii infectați numai cu varianta omicron BA.1 au avut cazuri ușoare și au supraviețuit, în timp ce proteina combinată cu vârful omicron cu tulpina originală de virus COVID-19 a provocat boli severe cu o rată de mortalitate de 80% .

Când șoarecii au fost infectați doar cu tulpina originală de virus, 100% dintre șoareci au murit.

„În primul rând, această cercetare nu este o cercetare cu câștig de funcție, ceea ce înseamnă că nu a amplificat tulpină de virus SARS-COV-2 din statul Washington (virusul original din 2020) și nici nu a făcut-o mai periculoasă”, a spus BU într-o declarație în urma unor rapoarte online care au criticat decizia de a face acest lucru

Acest studiu oferă perspective importante asupra capacității omicronilor de a provoca boli, potrivit cercetătorilor.

„În conformitate cu studiile publicate de alții, această lucrare arată că nu proteina de vârf este cea care conduce la patogenitatea Omicron, ci în schimb alte proteine ​​virale”, a spus autorul principal al studiului, Mohsan Saeed.

Oamenii de știință au criticat cercetarea

Biologul molecular american Richard H. Ebright a criticat decizia de a muta varianta de COVID-19 spunând că tocmai astfel de lucrări făcute în Wuhan au declanșat pandemia care a făcut milioane de decese și a ținut în case alte câteva de miliarde:

„Este deosebit de îngrijorător faptul că această nouă cercetare ePPP a guvernului SUA – ca și cercetarea anterioară a guvernului SUA ePPP privind coronavirusurile himerice legate de SARS de la Institutul de Virologie din Wuhan, care ar putea fi cauzat pandemia – pare să nu fi suferit raportul risc-beneficiu anterior. Revizuire mandatată în temeiul politicilor guvernamentale SUA”.

Cei de la Universitatea din Boston se apără spunând că scopul este doar de a aduce un plus umanității și de a studia modul în care un virus contagios se comportă

„De exemplu, în 2003, când a avut loc focarul inițial de SARS-CoV, cercetătorii au dezvoltat o metodă de a studia virusul în laborator. Unul dintre experimente a fost să crească virusul la șoareci, astfel încât să-l poată studia. Această muncă a condus la o model pentru cercetarea virusului și testarea potențialelor vaccinuri și tratamente.” spun cei de la Universitatea din Boston.

De asemenea, în articolul cercetării se afirmă că nu există risc zero atunci când se efectuează experimente cu viruși contagioși. Lucru care, culmea, poate duce la o nouă pandemie. Să ne imaginăm că un virus de acest fel, cu o rată de mortalitate de 80% scapă necontrolat în lume. Care ar fi consecințele unui astfel de experiment eșuat? Vă lăsăm pe dumneavoastră să calculați!

Adauga un comentariu