Cancan ultimă oră

Cine este și cum arată soția lui Mihai Șora. S-au căsătorit când filosoful avea 98 de ani, iar ea, doar 40

Publicat: 16 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este și cum arată soția lui Mihai Șora. S-au căsătorit când filosoful avea 98 de ani iar ea doar 40
Mihai Șora este un filosof și eseist român

Mihai Șora (105 ani) trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Luiza Palanciuc-Șora (47 de ani). Cei doi s-au căsătorit în urmă cu opt ani în urmă. Între fostul ministru al Învățământului și artistă este o diferență de vârstă de 58 de ani, dar par să se înțeleagă de minune.

În luna iulie a anului 2014, Mihai Șora s-a căsătorit cu Luiza Palanciuc, dar relația lor a rămas, pentru publicul larg, învăluită în mister. Filosoful și iubita lor sunt extrem de discreți când vine vorba de viața lor privată.

Luiza Palanciuc este poetă, eseistă și traducătoare. Soția lui Mihai Șora are doar 47 de ani, dar a reușit să lucreze, până la această vârstă, ca cercetător în domeniul filosofiei politice în Franța, chiar la Paris.

Luiza Palanciuc

Nu sunt cunoscute datele exacte în care cei doi au început povestea de iubire, dar se știe faptul că în anul 2010 au fondat, împreună cu Emil Stratan, „Academia de poezie”.

Cine a fost prima soția a lui Mihai Șora. Cei doi au fost căsătoriți 72 de ani

Mariana Șora a fost prima soție a lui Mihai Șora. Celebra scriitoare de eseistică, memoralistică, romane și critică literară a trecut la cele sfinte în luna decembrie a anului 2011, la vârsta de 72 de ani.

Mariana Șora

Fostul ministrul al Învățământului a fost căsătorit cu scriitoarea în perioada 1939- 2011. Cei doi au avut împreună trei copii: Alexandra, Andrei și Tom. Toți trei s-au stabilit în Germania. Doar Tom, mezinul familie, a fost născut în România, spre deosebire de frații săi, aduși pe lume în perioada în care Mihai și Mariana Șora locuiau în Franța.

Adauga un comentariu