National

Clotilde Armand mai pierde un proiect. Consiliul Local al Sectorului 1 a respins propunerea primarului

Publicat: 25 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clotilde Armand mai pierde un proiect. Consiliul Local al Sectorului 1 a respins propunerea primarului
Propunerea de a ridica mașinile care sunt parcate neregulamentar a fost refuzata de catre Consiliul Local

Încă o lovitură pentru Clotilde Armand. Consiliul Local din Sectorul 1 a respins propunerea edilului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Consiliul Local din Sectorul au respins proiectul propus de către Clotilde Armând (USR PLUS) de a ridica maşinile parcate neregulamentar. Proiectul a căzut după ce s-au înregistrat 15 abţineri şi 9 voturi pentru proiectul propus de către Clotilde Armând. Consilierii PNL i-au propus Primarului Sectorului 1 ca înainte să ridice maşinile care sunt parcate neregulamentar ar trebui să construiască parcări şi apoi să propună aceasta proiect.

În urmă cu o săptămână, vineri 28 iunie 2021, Clotilde Armând anunţase că va iniţia un proiect pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe toată raza Sectorului 1sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Clotilde Armand a făcut anunţul încă din luna aprilie

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunţat în luna aprilie ca administraţia locală intenţionează să ridice maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Astfel, pentru decongestionarea traficului, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar și a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al statului. Acest proiect este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei.

În acest regulament se afla dezbaterea publică care prevede că sunt supuse ridicării, transportului și depozitării în spații special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deținătorii legali vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință etc.).

Aceluiași regulament se supun și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 și vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Acțiunea de ridicare va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deține autovehicule și dotarea necesară pentru practicarea activității de ridicare a vehiculelor/ rulotelor/ remorcilor.

Clotilde Armand manipulează cu ajutorul mass media situaţia de la Sectorul 1

Așadar, consilierul general PSD susţine că edilul USR-ist Clotilde Armand manipulează populaţia din Sectorul 1. Acesta susţine că fostul primar al Oradei ar încuraja monopolul pe gunoaie, existând diferenţe de contract dintre operatori:

„Despre ipocrizie și manipulare în problema gunoiului din Sectorul 1

Astăzi a fost gălăgie mare prin bula useristă. S-a cântat, s-a dansat și s-a chiuit ca la o mare victorie. Totul a plecat de la băgarea în seamă a Eminenței de la Oradea, domnul Ilie Bolojan, fost primar acolo și actual președinte al CJ Bihor. El a spus, pe scurt, că problema cu gunoiul din Sectorul 1 se poate rezolva fie prin rezilierea contractului, fie prin renegocierea lui. Și atât i-a trebuit madamei Clotilde și susținătorilor ei, care au început să ne fluture triumfător cu declarațiile Eminenței de la Bihor pe la nas.

Doar că, nu știu cum să vă spun, dar Oradea nu e nicidecum un exemplu în această privință, iar dacă ați picat în plasa lor, îmi pare rău pentru voi. Să le luăm pe rând.

(1) Doamna primar de la S1 spune că la Oradea gunoiul costă de peste 8 ori mai puțin decât în ograda domniei sale. Hai să facem un calcul simplu: în S1, taxa pe gunoi este ZERO. La Oradea, este (cel puțin!) 18 lei pe cap de locuitor (vom vedea imediat de ce „cel puțin” ? ). Asta înseamnă că societatea RER Vest încasează, anual, undeva la 10-12 milioane de euro de la locuitorii orașului Oradea. De aici deducem că, ați ghicit, doamna primar manipulează.

(2) Comparând situațiile de la București și de la Oradea, doamna primar de la S1 se plânge și se văicărește de mama focului că „Romprest are un comportament monopolist”. Ce a uitat domnia sa să ne spună este că acolo, sub nasul și privirea ascuțită a Eminenței Bolojan, locuitorii care nu au contract cu RER Vest plătesc mai mult decât ceilalți (27 lei față de 18 lei). Cu alte cuvinte, că la Oradea se încurajează monopolul prin practicarea diferențiată a tarifelor! Ce înseamnă asta, doamnă primar? Că mințiți poporul cu televizorul? Da, fix asta înseamnă.

Domnul Ilie Bolojan ne învață de la distanță să ne renegociem contractele

(3) Domnul Ilie Bolojan ne învață de la distanță să ne renegociem contractele din S1 și ne face morală publică, de ne e mai mare rușinea. Dar ia să vedem cum a renegociat Primăria Oradea tarifele de salubrizare chiar la începutul acestui an (aveți în comentarii ceva frumos). Sau poate domnul Bolojan chiar la asta se referea și a vrut să transmită un mesaj subliminal…? Nicușor, ai prins-o p-asta? Aport!

Hm? Ce ziceți? Ați plecat după fentă, precum bula useristo-liberală? Așa mă gândeam și eu. Mulțumim, doamna primar Clotilde! Mulțumim, Eminență Bolojan! Ne-ați demonstrat încă o dată de ce nu vă veți depăți niciodată condiția de avatare ale adevăraților băieți deștepți”, scrie consilierul general Adrian Vigheciu.

Adauga un comentariu